Intel Corp ще инвестира 30 млрд. рингита (7,10 млрд. долара)

...
Intel Corp ще инвестира 30 млрд. рингита (7,10 млрд. долара)
Коментари Харесай

Intel инвестира 7 млрд. долара в нова фабрика в Малайзия

Intel Corp ще влага 30 милиарда рингита (7,10 милиарда долара) в Малайзия за едно десетилетие за построяването на нови уреди за сглобяване и тестване на устройствата на компанията. Това заяви през днешния ден основният изпълнителен шеф Пат Гелсинджър, представен от „ Ройтерс “.

По думите му се чака нова фабрика за пакетиране да стартира производството си през 2024 година. Инвестицията ще сътвори към 4 хиляди нови работни места в Intel и повече от 5 хиляди в региона на строителството в страната.

„ Това начинание в действителност е навременно, като се има поради възходящото световно търсене, провокирано от дефицита на чипове и евентуалните провокации, произлизащи от възобновяване от пандемията в международен мащаб “, се споделя в изказване на министъра на интернационалната търговия и промишлеността на Малайзия, Мохамед Азмин Али.

Глобалният дефицит на полупроводникови чипове, подхранен частично от търсенето на електроника и спиранията във веригите за доставки, докара до понижаване на производството на коли и закъснение на доставките на смарт телефони в някои компании, в това число Apple.

Малайзийската промишленост за сглобяване на чипове, която съставлява повече от една десета от международната търговия на стойност над 20 милиарда $, предизвести, че дефицитът ще продължи най-малко две години. Гелсинджър от Intel на собствен ред предвижда, че чака дефицит да има до 2023 година.

Миналия месец Малайзия и Съединени американски щати оповестиха, че възнамеряват да подпишат съглашение до началото на идната година за възстановяване на прозрачността, устойчивостта и сигурността във веригите за доставки в полупроводниковия и индустриалния бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР