Инструмент за наблюдение на изпълнението на проектите по отношение на

...
Инструмент за наблюдение на изпълнението на проектите по отношение на
Коментари Харесай

Румъния се заема с укрепването на сгради със сеизмичен риск

Инструмент за наблюдаване на осъществяването на плановете във връзка с укрепването на здания със сеизмичен риск изиска румънският министър председател Николае Чука. Това се случи по време на първото съвещание на по този начин наречения Междуинституционален комитет за разбор на сеизмичния риск, заяви Аджерпрес.

Инструментът ще бъде създаден от министъра на развиването Чеке Атила, а плановете - съгласувани с локалните управляващи. Те ще могат да се осъществят освен с пари от държавния бюджет, само че и с външно финансиране - в това число посредством европейски средства, кохезионни фондове и по линия на Световната банка.  

“Приоритет сега са учебни заведения, лечебни заведения и публични здания, в които работят огромен брой хора ”, посочи министър председателят Николае Чука. 

366 претенции на обща стойност 5,7 милиарда леи за 132 жилищни блока и 234 обществени здания са постъпили по линия на държавната стратегия за укрепването на постройките със сеизмичен риск. На 1 март ще стане ясно кои са утвърдените планове , осведоми в това време министърът на развиването Чеке Атила, представен от Аджерпрес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР