Институциите на ЕС трябва да работят по най-високите изисквания за

...
Институциите на ЕС трябва да работят по най-високите изисквания за
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Институциите на ЕС трябва да работят по най-високите изисквания за почтеност и независимост

Институциите на Европейски Съюз би трябвало да работят по най-високите условия за честност и самостоятелност, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция в отговор на въпрос, обвързван с следствието против зам.-председателя на Европейския парламент Ева Кайли.

Обвиненията са доста съществени и тревожни, добави Фон дер Лайен. Става въпрос за доверието на хората в институциите. Това доверие изисква допустимо най-високите стандарти на самостоятелност и честност, означи тя.

За нас е доста значимо освен да имаме мощни правила, само че те да са за всички институции, с цел да не разрешаваме никакви изключения. Предложих през март да се сътвори етична работа за всички институции на Европейски Съюз, добави Фон дер Лайен.

Попитана дали Европейска комисия води вътрешна инспекция поради открити случаи на открита поддръжка за Катар от нейния заместител Маргаритис Схинас, Фон дер Лайен разясни, че се ревизира регистърът на комисията за срещите на еврокомисарите и техните представители. Засега нямам какво да прибавя, като се изключи че при откриването на нова информация ще реагираме, уточни тя.

Както Българска телеграфна агенция заяви, Кайли бе арестувана в петък в Брюксел и получи обвиняване в пране на пари и присъединяване в проведена незаконна група, прокарвала лобистки ползи в интерес на Катар. Задържани са също нейният другар, помощник към групата на социалистите в Екологичен потенциал, както и някогашен евродепутат. По данни на белгийски медии четирима от шестимата арестувани ще останат лишени от независимост най-малко за седмица. Медиите означават, че задържането на евродепутат макар парламентарния му имунитет сочи, че е бил хванат на мястото на престъплението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР