Института по метрология ще събира по-малки такси, става ясно от

...
Института по метрология ще събира по-малки такси, става ясно от
Коментари Харесай

Институтът по метрология да събира по-малки такси, реши правителството


Института по метрология ще събира по-малки такси, излиза наяве от известие на държавната пресслужба.

Правителството одобри промени в Тарифата за таксите, които се събират от Българския институт по метрология (БИМ). Целта е да се сътвори по-благоприятна бизнес среда за лицата, които употребяват услугите на БИМ, посредством понижаване, унищожаване или диференциране на избрани такси, се споделя в известието.

Предвидена е опция в случаите, когато производителят или вносителят обезпечава примери и спомагателен личен състав за лична сметка, както и протоколи за изпитване на средства за премерване от акредитирана лаборатория или от народен метрологичен институт, за същото да му бъде понижен размерът на таксата за изпитване с 30 на 100.

За осъществяване на следващи инспекции и метрологични експертизи на разходомери за газ, водомери и топломери, заинтригуваните лица ще заплащат по-ниски с 20% такси.

Намалени са и таксите за даване на публични информации от регистъра на утвърдените видове средства за премерване и издаване на препис на уверение за утвърден вид.

Отпадат таксите за издаване на удостоверение за утвърден вид устройство или система с фискална памет, за електронен касов уред с фискална памет и за електронен таксиметров уред с фискална памет.

Тарифата се привежда в сходство с настоящото законодателство, като отпадат такси за услуги, за които към този момент няма нормативно съображение да бъдат осъществявани от БИМ, и в това време се вкарват такси за услугите, вменени на БИМ след 2013 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР