Институт по зоонози ONE HEALTH (инфекциозни и паразитни болести, които

...
Институт по зоонози ONE HEALTH (инфекциозни и паразитни болести, които
Коментари Харесай

Тракийският университет в Стара Загора открива институт по инфекциозни болести

Институт по зоонози ONE HEALTH (инфекциозни и паразитни заболявания, които могат да се предават от животните на хората и обратно) ще бъде открит в структурата на Тракийския университет - Стара Загора, реши държавното управление.

Основните цели на Института са приложна епидемиология. Институтът ще прави научно-приложна и развойна активност чрез приложни научни проучвания и пробна развойна активност, научно-образователна и планова активност, както и осведомителна и информационна активност, оповестяват от МОН.

Много от главните болести от този вид пречат на ефикасното произвеждане на храни от скотски генезис и основават спънки пред интернационалната търговия с скотски артикули. Идеята е да бъде основан съвременен институт по заразни заболявания на индивида и животните, който да дава отговор на провокациите пред развиването на световното опазване на здравето, които изискват новаторски подходи и решения за създаване на експертни разбори и проучвания, както и с опциите за противопоставяне и социална отбрана от пандемии.

Предложението за разкриване на новия институт е на ректора на Тракийския университет в Стара Загора след решение на университетския съвет на висшето учебно заведение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР