Инсталираните от Москва власти в южната Херсонска област на Украйна

...
Инсталираните от Москва власти в южната Херсонска област на Украйна
Коментари Харесай

Проруските власти в Херсон искат анексия от Русия

Инсталираните от Москва управляващи в южната Херсонска област на Украйна обявиха в сряда, че възнамеряват да се извърнат непосредствено към президента Владимир Путин да се причисли региона към Русия. Херсон с население от 279 000 души беше първият огромен град, паднал от съветските сили след началото на военната им интервенция в Украйна на 24 февруари. Москва получи цялостен надзор над района в края на април.

„ Ще има искане Херсонска област да стане пълновръстен индивид на Руската федерация “, сподели Кирил Стремусов, заместник-началник на гражданската и военната администрация, предадоха съветските осведомителни организации. Херсон ще се ръководи напълно от съветското законодателство " до края на годината ", добави той.

Украинските управляващи предизвестиха, че Русия може да се стреми да провежда " референдум " в Херсон, с цел да затвърди контрола си над района по образеца на вота в Крим през 2014 година, при който Москва анексира полуострова. Стремоусов допусна, че подкрепяните от Русия управляващи ще се извърнат непосредствено към Путин без гласоподаване, защото интернационалната общественост отхвърли присъединението на Крим към Русия.

Но Кремъл, наподобява, поля със студена вода тази концепция, заявявайки, че жителите на Херсонска област „ сами дефинират ориста си “. „ Такива съдбоносни решения би трябвало да имат правна основа, правна аргументация, с цел да бъдат изцяло законни, какъвто беше казусът с Крим “, сподели президентският представител Дмитрий Песков пред публицисти.

От своя страна, асистент на украинския президент съпоставя следените от Русия управляващи с ръководещите, сложени от нацистка Германия в окупирани региони по време на Втората международна война. „ Нашествениците могат да изискат да се причислят даже към Марс или Юпитер. Украинската войска ще освободи Херсон, без значение кой какво приказва “, туитира Михайло Подоляк. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР