Instagram най-накрая добави една от най-очакваните функции в приложението си:

...
Instagram най-накрая добави една от най-очакваните функции в приложението си:
Коментари Харесай

Вече официално можете да сваляте рийлове от Instagram

Instagram най-сетне добави една от най-очакваните функционалности в приложението си: опцията да изтегляте рийлове (Reels) и да ги споделяте другаде. В момента функционалността се внедрява в Съединени американски щати, където хората могат да изтеглят рийлове, качени от обществени сметки, съобщи Адам Мосери, началник на Instagram, оповестява TechCrunch.

За да изтегляте рийлове на устройството си, когато функционалността бъде налична у нас, следвайте следните стъпки: отворете рийл, който желаете да запазите, докоснете бутона Share (Споделяне) и по-късно докоснете бутона Download (Изтегляне), присъстващ измежду вариантите в долната част. Мосери добави, че не можете да изтегляте рийлове, споделени от поверителни сметки в Instagram. Също по този начин обществените сметки могат да деактивират опцията за евакуиране на техните рийлове, посредством настройките на акаунта в приложението.

Макар, че Мосери не посочи дали върху изтегления рийл ще има воден знак, оповестената от него фотография демонстрира, че изтегленото видео ще демонстрира логото на Instagram дружно с името на акаунта. TikTok употребява сходен формат за воден знак върху изтеглените от платформата видеоклипове. Забележително е, че Instagram постоянно е разрешавал на потребителите да изтеглят личните си рийлове без воден знак.

През 2021 година Instagram спря да разпространява наличие с воден знак TikTok (или какъвто и да е воден знак) върху видеоклипове. През август предходната година YouTube стартира да включва воден знак с лого върху изтеглените „ шортове “ – наименованието на компанията за къси видеоклипове, с цел да затрудни шерването сред платформите. Този ход на Instagram, който разрешава може да е тактичност за привличане на хората да гледат повече наличие в платформата.

През последните няколко тримесечия рийловете бяха фокусната точка за стимулиране на растежа и приходите на Meta. По време на диалога за приходите за първото тримесечие на тази година Марк Зукърбърг съобщи, че времето, прекарано в Instagram, е повишено с 24% с помощта на рекомендациите на рийлове, задвижвани от изкуствен интелект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР