Инспекция на строителството на автомагистрала Хемус, но не от властта,

...
Инспекция на строителството на автомагистрала Хемус, но не от властта,
Коментари Харесай

Велико Желев инспектира строителството на автомагистрала „Хемус“

Инспекция на строителството на автомагистрала " Хемус " , само че не от властта, а от предприемача Велико Желев.

Припомняме, че ръководителят на управителния съвет на компанията " Хидрострой ", която строи част от автомагистралата, беше задържан при започване на тази седмица, a по-късно пуснат на независимост против 20 хиляди лв..

Обвинението против него е за насила и нанасяне на телесна щета на негов чиновник.

Желев самичък пожела да направи брифинг за публицисти в сектор от ЛОТ 1 на автомагистралата. 

“Ние не се срамим от това, което строим по пътищата ”, съобщи той.  Желев изясни, че в сектор 1 компанията “Хидрострой ” има контракти за доставки на материали и техника.

" Имаше въпроси за задатъците. На този сектор имаме 2 контракта на обща стойност 213 411 734 лева До момента имаме актувано 136 265 665 лева Това са вложени сертифицирани пари или изпълнени 75% от трасето. Ние сме получили прословутия задатък за този сектор - 76 597 509 лева без Данък добавена стойност . От документите, които сме изработили, са приспаднати 49 240 956 лева И остава задатък за възобновяване на стойност 27 356 352 лева ”, уточни Желев, съобщи.

Той изясни още, че компанията “Хидрострой ” се е явила на търгове , извършени от държавната компания “Автомагистрали ”, за 9 от лотовете.

По решение на държавното управление страната подписа контракт с “Автомагистрали ”. Държавната компания “Автомагистрали ” организира търгове, предложения над 17 компании да вземат участие. Ние участвахме на 9 от лотовете. От тези 9 лота, ние бяхме определени с най-ниски цени от компанията “Автомагистрали ” за работа, доставки на материали, наем на техника на два от лотовете ”, разясни Желев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР