Инспекция на пътя за Рилския манастир ще се състои утре

...
Инспекция на пътя за Рилския манастир ще се състои утре
Коментари Харесай

Инспектират пътя за Рилския манастир след множество сигнали, че е опасен

Инспекция на пътя за Рилския манастир ще се състои на следващия ден - 21 октомври, оповестиха за Българска телеграфна агенция от манастира. В нея ще вземат участие представители на Областното пътно ръководство, полицията, пожарната и регионалната администрация, сподели регионалният шеф на Кюстендилска област Александър Пандурски

Както Българска телеграфна агенция писа, от Рилската света обител неведнъж предупреждаваха, че пътят до най-големия манастир в България - Рилския, е опасен за участниците в придвижването, поради неподдържането му. Според игуменът на манастира - Адрианополският свещеник Евлогий, казусът с поддръжката на пътя е от години. От Светата обител алармират непрекъснато институциите за непочистените канали, цялостни с паднали камъни и скални парчета , чието предопределение е да водят дъждовната вода от скатовете на планината.

В началото на лятото беше осъществено отчасти разчистване на пътя, от град Рила до манастира, споделиха за Българска телеграфна агенция от Агенцията " Пътна инфраструктура ". Въпреки това обаче пътуващи в региона непрекъснато се оплакват, че отворените предпазни мрежи край пътя са причина свличащите се от ската камъни да падат на пътя.

От управата на манастира настояват, че пътния прием от едната страна изобщо не е измит . Не се прави и кастрене на клоните в по-високата част, което принуждава по-високите транспортни средства да се движат в средата на пътя.

Все още не е приключено изцяло и полутунелното оборудване за подсилване и обезопасяване на срутището при 27-ми км на пътя. Предстои полагане на износващия слой компактен асфалтобетон в сектора на срутището, хоризонталната маркировка и монтирането на новите пътни знаци. Там беше планувано, след довеждане докрай на асфалтовите работи в правата, да бъде построена контролно-измервателна система за следене на положението на оборудването в процеса на употребата му и монтирането на стълбове (репери), благодарение на които ще се следят възможни деформации. Към момента строителството е спряно, а придвижването в сектора се реализира в изискванията на въведена краткотрайна организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР