Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП установиха общо

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП установиха общо
Коментари Харесай

НАП установи шест нарушения при отчитането на продажбите в нощни заведения край морето

Инспектори от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите откриха общо 6 нарушавания при инспекции на нощни заведения във Варна и Добрич през уикенда. В нощта на 15 против 16 юли данъчните, взаимно със чиновници от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и „ Главна ревизия по труда “, са инспектирали общо шест нощни заведения в морската ни столица. Констатираните от Национална агенция за приходите нарушавания са 4, като две са за разминаване сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, а останалите - за неиздаване на касови бележки и липса на някои наложителни реквизити в документите за продажба.

През нощта в събота екипите на Национална агенция за приходите, ГИТ и Министерство на вътрешните работи са ревизирали и заведение в Добрич, в което данъчните инспектори са открили две нарушавания, отнасящи се до несъответствия в касовите наличия и сумите, маркирани на касовия уред. При контролните дейности, фискалните инспектори, дружно със чиновниците от ГИТ, са изискали и прегледали договорите на служащите в заведенията за ограничение на недеклариран труд.

„ Лятната контролна акция на Национална агенция за приходите по Черноморието продължава. Освен за съблюдаване на условията за вписване и отчитане на продажбите, взаимно с „ Главна ревизия по труда “, ще продължим да следим за съблюдаване на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство. Общата ни цел е да предотвратим укриването на налози и осигуровки при недекларирания труд и да предпазим служащите от вредите, които предизвиква за тях „ заплатата в плик “, сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР