Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит
Коментари Харесай

НАП спря вноса на 9 тона фалшиви стоки

Инспектори от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите предотвратиха опит за незаконен импорт на 9 тона подправени артикули с лога на известни марки, оповестяват от приходната организация за Moreto.net.

В понеделник, към 10.30 ч., камионът с благоевградска регистрация, който по документи превозвал китайско карго – разнообразни артикули за бита и салфетки, е спрян за инспекция при влизане в страната на граничен пункт Кулата.

Първоначално водачът отказал да отстрани фирмената пломба, като единствено показал на проверяващите товарителница с изложение на транспортираните артикули. По думите му те били предопределени за Испания, а товарът минавал пренос през България. Поведението на лидера и фактът, че директният маршрут Гърция-Испания не е достойнството процедура, усъмнили инспекторите от „ Фискален надзор “.

При осъществения оглед на камиона, до вратата на товарния отсек, проверяващите разкрили салфетки и артикули за бита. Въпреки това фискалните инспектори потърсили и подпомагане от чиновници на „ Гранична полиция “, с които дружно създали инспекция на товара с рентген. Зад пакетите със салфетки, екипите на Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи забелязали и скритите подправени шапки и колани на известни марки, които по всяка възможност са предопределени за българския пазар.

Шофьорът и камионът са предадени на „ Икономическа полиция “ и Агенция „ Митници “.

„ Служителите от „ Фискален надзор “ са доста прецизни при осъществяване на отговорностите си. Макар и доста натоварени, те следят, проучват и ревизират всяка доставка и всяко транспортно средство. Това не е първият път, в който ние оказваме помощ за разкриването на контрабанда или импорт на подправени артикули. Благодаря на сътрудниците за добре свършената работа “, съобщи основният шеф на „ Фискален надзор “ Емил Беков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР