Инспектори от НАП запечатаха за втори път в рамките на

...
Инспектори от НАП запечатаха за втори път в рамките на
Коментари Харесай

НАП за втори път запечата голям магазин за китайски стоки в Русе

Инспектори от Национална агенция за приходите запечатаха за повторно в границите на три месеца огромен магазин за китайски артикули в центъра на Русе. Причината е неиздаване на касова записка, оповестиха от приходната организация в крайдунавския град.

От Национална агенция за приходите напомнят, че при започване на февруари инспекторите от основна дирекция " Фискален надзор " са залепили стикерите с надпис " Стоп " за 14 дни върху вратите му. Сега те още веднъж ще останат затворени за укриване на доходи - за неспазване на наредбата за работа с фискални устройства.

От приходната организация осведомят, че първия път притежателят на компанията е признал нарушаването и е приел глобата. За втората инспекция, осъществена в средата на предишния месец, той е обжалвал констатацията, само че съдът е удостоверил наложената административна мярка. Предстои и издаване на наказателно разпореждане, в което ще бъде избрана и парична санкция от 500 до 2000 лв..

Мобилен екип от русенски инспектори е запечатал и магазин за китайски артикули в Силистра. При инспекцията си " тайните клиенти " са установили, че издаваната касова записка не съдържа наложителните реквизити за този вид отчетни документи. Вместо да бъде изписан поотделно всеки закупен от клиента продукт и неговата цена, в касовия бон била отбелязвана единствено някаква обща сума.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР