Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

...
Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите
Коментари Харесай

Инспектори съставиха 100 акта при извършени над 4700 проверки

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите сформираха 100 акта и направиха над 4700 инспекции в интервала от 17-и до 19-и май в това число.

В посочените дни чиновниците от държавните предприятия са осъществили общо 2 233 инспекции по Закона за горите. Контрол е осъществявам на 1080 обекти за рандеман на дървесина, 771 транспортни средства, 88 – ловци, 3 – рибари и на 291 други физически лица. Съставени са 34 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите. Задържани са 15,60 пространствени кубически метра дърва, една каруца и един моторен трион.

За същия интервал 118 екипа горски инспектори на Регионалните дирекции по горите в страната са осъществени общо 2538. Инспектирани са 359 обекти за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 359 места за рандеман на дървесина, 1010 транспортни средства, 33 рибари и 822 физически лица. В резултат на осъществените действия по надзор са формирани общо 21 констативни протоколи и 66 акта. Задържани са общо 21,03 пл. м3 обла строителна дървесина, 463,60 прочие м3 дърва за огрев, 1 бр. нелегално оръжие, 35 бр. клопки за улов на дивеч/примки/, една дива свиня, 10 кг глог, 10 кг левурда и 8 кг бъз.

На трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите гр. Пазарджик са тествани общо 254 транспортни средства, транспортиращи дървесина от общо 6 горски инспектора, като в хода на осъществените инспекции на ПКГП не са открити нарушавания на горското законодателство.

През обсъждания интервал в землището на гр. Враца, Търговско предприятие „ ДГС Мездра “, в дивечовъден сектор „ Врачански балкан “, чиновници на РДГ Берковица са установили лице, извършващо незаконосъобразен ловджийски излет, при който са употребявани неразрешени средства за улов на дивеч, както и нелегално ловно оръжие. В хода на инспекцията чиновниците на РДГ Берковица са потърсили подпомагане от чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Враца, отзовали се на място. За установеното нарушаване чиновниците на РДГ Берковица са съставили акт на нарушителя, с който са арестувани ловното оръжие, 35 бр. примки и 1 бр. уловена дива свиня. Работата по случая продължава, като от чиновниците на Министерство на вътрешните работи е формирано произвеждане.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР