Инспектори на Териториалната дирекция /ТД/ на НАП в Пловдив планира

...
Инспектори на Териториалната дирекция /ТД/ на НАП в Пловдив планира
Коментари Харесай

НАП - Пловдив ще извърша около 1700 проверки на бензиностанции

Инспектори на Териториалната дирекция /ТД/ на Национална агенция за приходите в Пловдив възнамерява да извърши към 1700 инспекции на бензиностанции. Акцията е самодейност на Националната организация по приходите, взаимно с Български институт по метрология. Ще бъдат проверявани за сходство на показаната от търговците блок скица на електронната система с фискална памет (ЕСФП) с действителното положение на място. Това оповестиха от пресцентъра на пловдивската дирекция.

В обсега на инспекциите попадат обекти, при които е налице риск от укриване на оборотите или от манипулиране на данните, получени от ЕСФП. Органите на двете организации ще подложат на инспекция и обекти, за които не са отстранени нередностите в блоксхемата, както и такива, за които е неотложно осъществяването на метрологична инспекция от органите на БИМ. При открити несъответствия на търговците ще бъде обещано наставление за промяна, а в случай че такава не бъде направена, ще бъдат налагани административни наказания, допълват от ведомството.

От приходната организация припомнят, че блок схемата, подписана с електронен автограф (КЕП), се подава само посредством електронно известие, подписано също с КЕП на е-адрес на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите по местоположение на обекта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР