Инспекторатът към Столична община ще глоби собственичката на агресивните ротвайлери,

...
Инспекторатът към Столична община ще глоби собственичката на агресивните ротвайлери,
Коментари Харесай

Общината ще глоби собственичката на кучетата убийци

Инспекторатът към Столична община ще санкции собственичката на нападателните ротвайлери, които във вторник убиха домашно кученце, оповестиха от общината за OFFNews.

М.Ц. отглежда пет кучета - два ротвайлера, две немски овчарки и един пинчер. В деня на случая две от огромните и нападателни животни са били пуснати свободно, без каишка и без намордници. Нахвърлили се върху воденото на пай мотив кученце на Оля Николова. С една захапка ротвайлерът раздрал черния му дроб и то издъхнало съвсем незабавно.

Нападението става по време на утринната разходка, малко преди 8 ч., на ъгъла на улиците " Николай Ракитин " и " Река Осъм " - на метри от " Иван Асен II " и на 5 минути пешком от Борисовата градина.

Оказа се, че това надалеч не е първият случай на нахлуване и че за следващ път пострадали подават тъжби.

Този път инспекторатът е направил инспекция на място и ще сформира акт на М.Ц. Все още не е прочут размерът на сумата, с която дамата ще бъде санкционирана поради това, че не е обезопасила нападателните кучета с поводи и намордници.

Нямаме пълномощия да създадем друго, такива имат Българската организация по сигурност на храните, чиито ветеринари могат да преценяват и наложат верните ограничения по отношение на кучетата. По-големи пълномощия има и прокуратурата, обясниха от общината.

Оля е подала тъжби и в Районната прокуратура, и в БАБХ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР