Иновациите и нестандартните решения при създаването на смартфони, на които

...
Иновациите и нестандартните решения при създаването на смартфони, на които
Коментари Харесай

Huawei, огромният ръст на компанията и ще стане ли най-големият производител на смартфони

Иновациите и ексцентричните решения при основаването на смарт телефони, на които Huawei заложи през последните години, бяха добра индикация за това, че рано или късно китайският производител ще насочи предизвикателство към Samsung за купата на най-големия производител на смарт телефони в света.

Тази седмица Huawei разгласява данни за продажбите си през първата четвърт на 2019 година, които демонстрират, че компанията фактически е много покрай грабването на наградата.

Числата сочат, че през първото тримесечие са продадени 59.1 милиона смарт телефони - това е незабравим скок от цели 50% по отношение на предходната година.

По-интересното е, че китайската марка е достигнала тези небеса без въобще да разчита на американския пазар, който е един от най-доходоносните за производителите в сектора.

Мнозина спекулират, че Huawei ще успее да задмине Samsung, в случай че успее да направи пробив в Съединени американски щати и продължи да радва Android потребителите с качествени и налични модели.

Въпреки този триумф, Samsung продължава да е лидер в продажбите със 72 милиона продадени смарт телефони през първите три месеца на годината.

Apple държи третото място, само че няма публични статистики за броя продадени iPhone апарати, откакто при започване на годината стана ясно, че Тим Кук и хората му ще пазят тези данни в загадка отсега нататък. Според данни на International Data Corporation, от началото на годината са продадени сред 36 и 42 милиона iPhone телефони.

Това обаче не пречи на Apple да бъде лидер по облаги, имайки поради цените на телефоните й през последните години, до момента в който Samsung и Huawei залагат много повече на модели от междинен клас. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР