Иновативното устройство може да разпознава човешко лице и жестовеSamsung подготвя

...
Иновативното устройство може да разпознава човешко лице и жестовеSamsung подготвя
Коментари Харесай

Samsung патентова летящ дрон-таблет, управляван с поглед

Иновативното устройство може да разпознава човешко лице и жестове

Samsung приготвя мини-революция в света на компактните дронове

Нов патент на Samsung разказва летящо устройство – комбиниране от дрон и таблет, ръководено с взор, излиза наяве от поръчка на компанията в американското бюро па патенти и търговски марки (USPTO), за която оповестява The Verge.

Документът разказва по-точно квадрокоптер с екран и четири витла във всеки ъгъл. Устройството може да разпознава лице, жестове и състояние на ръката. В допълнение, дронът е оборудван с GPS модул и система за позициониране на база Wi-Fi, жироскоп и акселерометър, сензор за придвижване и функционалност за различаване на глас.
още по тематиката
Твърди се, че устройството може да трансформира ъгъла си на надолнище по време на полет, като комфортно се приспособява към гледната точка на потребителя.

В един от разновидностите, безпилотният уред може да има ротационни ротори, които му разрешават да се завърта от хоризонтално до съвсем отвесно състояние. При втория вид на структурата, рамката на дрона остава в хоризонтално състояние и се върти единствено дисплеят.

Дроновете се употребяват главно за фотоси от огромна височина, само че от ден на ден компании желаят да доставят артикули с тези устройства. Ето за какво софтуерни водачи като Samsung стартират да създават нови решения за взаимоотношение на квадрокоптерите с хората.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР