Иновативният подход на учител в трети клас от Северна Каролина

...
Иновативният подход на учител в трети клас от Северна Каролина
Коментари Харесай

Учителка взима наем на учениците си за чинове и столове ВИДЕО

Иновативният метод на преподавател в трети клас от Северна Каролина за преподаване на финансова просветеност получи необятна гласност. Жената споделя своите успехи в TikTok, като към този момент е спечелила съвсем 900 хиляди клиенти.

Шелби Латимор таксува на учениците си „ наем “ за бюра и столове и им разрешава да купуват бонуси, в това число при пропуски за домашни, като част от нейните часове по финансова просветеност. Видеоклиповете на учителя от тези уроци получават милиони гледания в TikTok.

В нейния трети клас учениците печелят подправени пари за осъществяване на разнообразни задания, като държане на порти отворени, разчистване и помощ на учителя. За работа, която не е идентична за всички, възнаграждението се дължи в петък - „ ден за заплата “. Учениците могат да употребяват част от облагите си за закупуване на преимущества като обяд с учителя, свободно време или даже пропускане на домашна работа. Най-ценната премия е да станете преподавател за един ден и коства 30 " мними $ ".

Латимор непрекъснато припомня на децата постоянно да оставят $5, с цел да платят за „ наема “ на столове и бюра. На доктрина тези, които не икономисват задоволително пари, рискуват да се окажат на пода. Учителят се грижи нейните възпитаници да не паднат под целевото равнище на икономисване. За да се усили оптимално симулацията на житейски обстановки, децата могат да получат санкции за забавени заплащания или по други аргументи. Глобата за закъсняла домашна работа е 1 „ утопичен $ “.
Fun Fact: not all kids enjoy days away from school

Уроци като тези идват с други финансови трикове за деца, като да вземем за пример постоянно да броите рестото си и в никакъв случай да не давате цялостен портфейл на касата.

" Много от моите възпитаници идват от фамилии, които живеят от чек до чек и не са в най-хубаво финансово състояние. Така че не мисля, че са прекомерно млади, с цел да се научат по какъв начин да боравят с пари ", сподели американката в едно от своите видеа.

Една майка, Британи Сейлс, сподели пред Business Insider, че щерка й Марли е получила скъпи познания за ръководството на парите от уроците на Латимор.

„ Тя просто си мислеше, че порастват на дървета и могат да бъдат изхарчени “, сподели Салес.
Replying to @Ms.L Pt.2 I never thought I’d have to brush my teeth in front of my entire class but we are here….

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР