Иновативни и интересни онлайн и присъствени събития предстоят в рамките

...
Иновативни и интересни онлайн и присъствени събития предстоят в рамките
Коментари Харесай

Информационна кампания насърчава творчеството и толерантността в образователна среда в русенски учебни заведения

Иновативни и забавни онлайн и присъствени събития предстоят в границите на осведомителна акция „Творим дружно за мир и равенство“, която се организира през месеците май и юни по план BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „ Интегрирани ограничения за обществено и просветително включване на уязвими групи на територията на oбщина Русе “.

Кампанията е самодейност на колегата по плана – Сдружение „ Българо-Румънски трансграничен институт по медиация “ и си слага за цел да способства за поощряване на креативното начало в подтекста на тематиката за мира и толерантното другарство в просветителната среда. В огромните събития ще се включат деца, възпитаници, родители, учители от партньорските образователни заведения, доброволци, жители и неправителствени организации. Кампанията ще поддържа напъните на Община Русе за еднакъв достъп до обучение за всички, ще насърчи креативните качества на подрастващите и ще притегли родители и учители като техни сътрудници в самодейностите.

През този месец започва конкурс за есе на тематика: „За буквите“, в който ще се включат възпитаници от три възрастови групи от ОУ „Олимпи Панов“. Надпреварата ще предизвика децата да изразят отношението си към Светите братя Кирил и Методий, към писмеността, славянската книжовност и просвета, както и към празника 24 май. В навечерието на тази светла дата отличените от умело жури ще бъдат наградени и поощрени на празник в учебното заведение.

За по-малките – децата от четирите партньорски детски градини (ДГ „ Пинокио “, ДГ „ Русалка “, ДГ „ Синчец “ и ДГ „ Незабравка “) малко след празника на детето, на 3 юни, ще се организира събитие за рисунка на асфалт на тематика “Знаме на мира ”. Своеобразната детска мини асамблея ще разгърне гения на децата, които с тебешир ще рисуват по настоящата тематика – мир на планетата Земя. Пространството до Вазата в Парка на младежта ще се извърши с десетки илюстрации, а най-после всички ще бъдат насърчени с дарове и грамоти.

През целия интервал на осведомителната акция онлайн ще тече рубриката „Знаете ли, че?“ във фейсбук, която ще споделя положителни образци и забавни обстоятелства за другите деца. По този метод до доста хора ще доближи информация за децата с дислексия, аутизъм, хиперактивност, Синдром на Даун и други положения, които са освен компликация, само че и отварят нови хоризонти пред тях. От акцията ще научим кои са известните персони с сходни проблеми и какво са постигнали в живота си.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР