Иновативен метод за лечение на дискова болест вече е достъпен

...
Иновативен метод за лечение на дискова болест вече е достъпен
Коментари Харесай

Нов метод за лечение на дискова болест прилагат във високотехнологична болница в Плевен

Иновативен способ за лекуване на дискова болест към този момент е наличен и у нас. Методът се ползва във високотехнологичната " Сърце и Мозък ", Плевен и е оказал помощ на първите пациенти, заяви доцент Димитър Харитонов - шеф на Клиниката по неврохирургия в болничното заведение.

„ Става дума за ново потомство имплант - така наречен дискогел. Субстанция, която полимелизира в ядрото на междупрешленния диск, усъвършенства неговите функционалности и заздравява структурата му. Говорим за извънредно минимално инвазивен способ, при който пациентът не усеща никаква болежка и може да се върне към естествения си темп на живот час след процедурата. Показанията за използване на дискогела са релативно лимитирани, като приложението е ориентирано най-вече към пациенти до 45-годишна възраст. Методът се предлага главно при начален стадии на дискова болест ", осведоми доцент Харитонов. Той дефинира имплантът като пробив в лечените на болестта, с което се сблъскват от ден на ден млади пациенти.

Интервенцията трае към 30 минути и се води оперативна процедура. Извършва се в операционна зала, само че на процедура става дума за инжекция. Прави се под обща венозна и местна упойка. Инжекцията се слага непосредствено в ядрото на самия междупрешленен диск, където под ренгенов надзор се вкарва съответното количество дискогел. Половин час след процедурата пациентът може самичък да става и да се движи, без да има потребност от каквито и да е помощни средства. Единственото ограничаване е прецизиране на физическите натоварвания в границите на 3 до 4 седмици след процедурата.

От няколко години лекуването с дискогел се ползва сполучливо в Съединени американски щати и Европа, а в този момент към този момент и у нас посредством болничното заведение в Плевен. На този стадий,Сърце и Мозък` е единствена в България, където новаторското лекуване е налично.

До момента интервенцията е приложена при повече от 10 пациента на възраст сред 20 и 40 години. След оперативната интервенция те са изписани в чудесно положение и им предстоят контролни прегледи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР