Инна Ефтимова не намери място във финала в спринта на

...
Инна Ефтимова не намери място във финала в спринта на
Коментари Харесай

Инна Ефтимова не успя да се класира за финала в Берлин

 Ценов и Балабанов не се класираха за финала в Берлин
Инна Ефтимова не откри място във финала в спринта на 100 метра на европейското състезание по лека атлетика в немската столица Берлин.

Българката е бягала с болки в лявото бедро и приключи седма във втората полуфинална серия с време 11.52 секунди. Така тя остана с 22-и резултат от всички полуфиналистки. Серията на Ефтимова бе извоювана от швейцарката Муджинга Камбунджи с резултат 11.14 сек.

За финала се класират първите две спринтьорки във всяка серия плюс двете състезателки с най-хубави времена от останалите участнички. С най-силно време за финала се класира британката Дина Ашър-Смит - 10.93 секунди в първа серия.

" Имам проблем. Още на загрявката усетих едно дърпане в бедрото на левия крайник, което не мина, даже стана по-притеснително, показа Ефтимова след полуфинала си.

Бягах с болкоуспокоителни и замразяващ спрей. В спринта мъчно се получават нещата, даже с най-малкия проблем. Наистина се надявам да не е нещо съществено. Сега със Симоне (б.а. физиотерапевтът на тима ни Симоне Колио) ще забележим какво е ситуацията и се надявам да не е нищо съществено.

Имам два дни до сериите на 200 м и нека болката да е просто от натоварване. В никакъв не се предавам и ще се опитам всичко допустимо да създадем, с цел да мога да пускам. Има цели два дни и нека всичко да се оправи дотогава.

Нямам визия от какво може да е болката. Усетих неразположение, което продължи от самото начало и бях в дискомфорт. До последно се чудех дали да пускам, само че бягането в този момент ми дава най-малко някакво успокоение, че не стана по-зле.

Със сигурност ще дойда, ще загрея и ще се опитвам да тичам. На 200 м е друго – там скоростта не е толкоз сериозна и щом в този момент не стане по-сериозно ситуацията, се надявам да не е толквоа съществено ", сподели Евтимова малко след полуфиналната серия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР