Инженерите на Tesla поставят под въпрос думите на шефа си

...
Инженерите на Tesla поставят под въпрос думите на шефа си
Коментари Харесай

Инженер на Tesla постави под въпрос прогнозата на Мъск за пускане на безпилотни коли до края на годината

Инженерите на Tesla слагат под въпрос думите на шефа си Илон Мъск, че компанията ще пусне изцяло самостоятелна кола до края на 2021 година. Това стана ясно от конферентен диалог сред представители на Tesla и чиновници от Калифорнийския департамент по превоз (DMV), съобщи Ройтерс.

През януари тази година ръководителят на Tesla Илон Мъск съобщи, че е " повече от убеден в появяването до края на годината на система, която ще може да ръководи автомобил, по-надеждно от човек ".

Освен това той означи, че Tesla започва бета версия на последващо потомство Autopilot, наречена FSD (Full Self Driving). Мъск акцентира, че това може да е пробив в развиването на система, в която изкуственият разсъдък ще носи цялостна отговорност за ръководството на автомобила и вземането на решения.

Инженерът на Tesla Си Джей Мур обаче сподели, че туитът на Илон не е истина. В момента тяхната система дава отговор единствено на второ равнище на самостоятелност, означават от DMV. По този метод приказваме за полуавтоматична технология за ръководство, която изисква непрекъснато наблюдаване на обстановката от човек.

Освен това управляващите в Калифорния подчертаха, че управлението на Tesla би трябвало да внимава с сходни изказвания, тъй като те могат да доведат до недоумение и оттова до съществени проблеми. Надценяването на действителните благоприятни условия на технологията може да има драматичен излаз.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР