Инженерът Ким Гуанг-хо, който е работил за Hyundai, докладва на

...
Инженерът Ким Гуанг-хо, който е работил за Hyundai, докладва на
Коментари Харесай

Защо двигателите на Hyundai и Kia се развалят? Награда за отговор - 24 милиона долара

Инженерът Ким Гуанг-хо, който е работил за Hyundai, рапортува на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA), че автомобилният производител е наясно с проблемите на негови мотори и не ги е отстранил. За това някогашният чиновник получи премия от 24 милиона $ от американските управляващи - % от санкцията от 210 милиона $, наложена на компанията.

През 2016 година Ким Гуанг-хо заяви на NHTSA, че Hyundai не отстранява недостатък в дизайна на моторите от серията Theta II. Проблемът може да докара до блокиране на мотора и пожар. Моторите от това семейство са конфигурирани на необятна гама от известни модели на Hyundai и Kia, в това число Tucson, Sportage, Optima, Sonata, Sorento и Santa Fe.

Позовавайки се на вътрешен отчет за тактиката за качество на Hyundai, който беше направен за управлението, Ким споделя на NHTSA, че компанията не подхваща задоволително дейности за премахване на неизправности в мотора.

NHTSA проверява и открива, че Hyundai и Kia не са съумели да разгласят навреме акцията за евакуиране и са дали на обществеността неточна информация за казуса. В резултат на това транспортните средства въпреки всичко трябваше да бъдат изтеглени - сервизната акция засегна общо 1.7 милиона автомобила.

Много притежатели на модели Hyundai и Kia, които преди този момент трябваше да отстраняват повреди за своя сметка, в този момент съдят корейската марка. Но главната санкция към този момент е наложена - 210 милиона $, от които 24 милиона $ отиват за Ким Гуан-хо.

Това е първият път, когато NHTSA изплаща премия за докладване на непочтеност на авто производител. И като цяло това е рекордна сума, платена на осведомител в автомобилната промишленост. В Съединени американски щати управляващите в този момент доста поддържат премиите за лица, подаващи сигнали за нередности, които оказват помощ за откриване на случаи на измами и корупция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР