Инициативна група предложи Карен Алексанян - създател на музея Двор

...
Инициативна група предложи Карен Алексанян - създател на музея Двор
Коментари Харесай

Внесоха в Президентството петицията за българско гражданство за създателя на Двора на кирилицата

Инициативна група предложи Карен Алексанян - основател на музея " Двор на кирилицата " в град Плиска, да получи българско поданство. В 10 ч. петицията бе импортирана в деловодството на Президентството. Инициативен комитет даде нужните документи и в министерството на правораздаването.
Алексанян живее в България от 25 години. През 2015 година купува земя и със лични средства основава културно-исторически комплекс " Двор на кирилицата " в Плиска - единственият в света музей, отдаден на кирилицата.

В началото на април стартира петиция за събиране на подписи в поддръжка на предлагането Алексанян да получи българско поданство, изясни по БНР Искра Иванова - ръководител на инициативната група:

" Решихме да предложим господин Алексанян за българско поданство. Смятаме, че приносът му напълно в културата, развиването на туризма, въобще основаването на този " Двор на кирилицата ", който е свръхестествен музей в международен мащаб, е извънредно скъп и този човек заслужава повече от всеки различен да получи българско поданство ".

До момента са събрани над 11 000 подписа:

" Входираме тази петиция в оригинал с всичките тези подписи, писма, за самодейността в Президентството, с цел да имат концепция какво следва оттук-нататък и, че жителите желаят в най-кратки периоди да бъде предоставено поданство. Мисля, че би било удачно това да се случи на 24 май ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР