Инициативата Влез в зеления кръг“ на Девин“ и БД Син

...
Инициативата Влез в зеления кръг“ на Девин“ и БД Син
Коментари Харесай

Над 15 000 ученици се обучаваха по програма „Екоучилища“ през учебната 2022-2023 година


Инициативата „ Влез в зеления кръг “ на „ Девин “ и БД „ Син байрак “ сложи основите за огромното въвеждане на екообразованието в България

 

През образователната 2022-2023 година 34 учебни заведения и детски градини включиха сполучливо екологични тематики в образователната си стратегия в границите на взаимната самодейност на „ Девин “ ЕАДи Българско придвижване „ Син байрак “ – 34 от общо 50 регистрирани образователни заведения приключиха седемте стъпки на образованието и получиха своя „ Зелен байрак “. В програмата се включиха 1 390 учители, 15 078 възпитаници и 869 членове на Екокомитети, измежду които възпитаници, учители, родители, локални управляващи и сътрудници. Наградените образователни заведения обявиха своя общ ангажимент за стабилно бъдеще като издигнаха в един и същи час всички 34 зелени знамена.



Основна цел на самодейността „ Влез в зеления кръг “ е огромното въвеждане на екообразованието в България по методологията на международната стратегия „ Екоучилища “.

„ Вярваме, че съзнанието за отговорност към природата се построява от ранна възраст, по тази причина и самодейността „ Влез в зеления кръг “ заема основно място в тактиката за стабилно развиване на „ Девин “. Намерихме сътрудници в лицето на БД „ Син байрак “ и обединихме старания посредством „ Екоучилища “, давайки своя народен принос към развиването на един сполучлив модел за екологично обучение. Каузата си заслужава: с цел да я има планетата на следващия ден! “, споделя Петя Манастирска, управител „ Устойчиво развиване и качество “ в „ Девин “ ЕАД.



Проектът „ Влез в зеления кръг “ започва през октомври 2022 година с поддръжката на Министерството на образованието и науката и Министерството на околната среда и водите. Инициативата поставя основите на позитивната смяна, която носи изгоди освен за децата, само че също за техните родители и за обществото като цяло. Доказателство за мащаба и значимостта на стратегия „ Екоучилища “ е и първото място, с което планът „ Влез в зеления кръг. Бъдещето е в наши ръце “ беше отличен в категория „ Образователна концепция “ по време на деветото издание на Годишните награди на b2b Media.



През есента на 2022 година 52 български учебни заведения и детски градини се включиха в Глобалните дни за деяние на Програма „ Екоучилища “, а в пролетните Глобални дни за деяние през април 2023 година участваха 68 родни образователни заведения. В рамките на Глобалните дни на деяние учители и възпитаници осъществят действия, свързани с опазването на околната среда, като по този начин показват по какъв начин самостоятелните дейности, без значение какъв брой дребни наподобяват, могат да доведат до впечатляваща позитивна смяна. В международен мащаб участваха 1700 учебни заведения, а България зае 5-о място по брой участници, които за следващ път потвърдиха, че са неразделна част от международната екологична общественост.



Инициативата на „ Девин “ и БД „ Син байрак “ „ Влез в зеления кръг. Бъдещето е в наши ръце “ ще продължи своята задача и през новата образователна година, следвайки задачата да построи най-голямата мрежа от „ Екоучилища “ на Балканите и да приготви бъдещите генерации като дейни жители, способни да поемат социална отговорност за опазването на околната среда.



Училищата и детските градини, които желаят да станат част от самодейността, могат да се записват на този .



===

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е притежател на влиятелния документ B Corp™, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР