Инициативата Лято в библиотеката“ стартира тази сутрин във Враца. За поредна

...
Инициативата Лято в библиотеката“ стартира тази сутрин във Враца.
За поредна
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Враца Александър Владимиров чете приказки на деца

Инициативата „ Лято в библиотеката “ започва тази заран във Враца.
За поредна година през летните месеци специалистите в Република България „ Христо Ботев “ във Враца ще предложат на дребните и по-големите поданици и посетители на града всекидневни занимания по ползи. Всяка сряда ще има летни читални, където най-малките ще могат да слушат приказки, да рисуват и да си вземат за у дома книжки от библиобуса.
„ Началният час е 10,30  и ще сме зад паметника на Христо Ботев, всяка сряда, до 30 август по един час “, сподели шефът на библиотеката Силвия Павлова.
Да поздрави децата през днешния ден на откриването бе кметът на Враца Калин Каменов, които им показа, че „ най-голямото благосъстояние е да бъдеш здрав и да можеш да четеш “. Той им пожела да се забавляват цяло лято, а самодейността на библиотеката да ги стимулира да желаят освен играчки, а и книжки.
Пръв приказка на децата прочете зам.-кметът Александър Владимиров, който преди този момент им изясни, че да четеш книжки е едно от най-забавните неща, сигурно по-хубаво от телефона и таблета.
Според предварителната стратегия всеки един ден от работната седмица е избран за разнообразни занимания. Понеделниците са за работилница „ Код: Аз-буки “, вторниците – за феновете на обществената мрежа ТикТок, които ще работят по предизвикването #BookTok - изтанцувай книгата. Четвъртъците ще са отдадени на занимателната просвета, а в петъците ще се организира  работилница за писане на Глаголица. 
Освен това през цялото лято в Детски отдел, Тийн-залата на библиотеката и във филиала в ж.к. „ Дъбника “ ще бъдат обособени кътове за настолни игри и изобразяване, оповестиха от Република България „ Христо Ботев “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР