Инициатива “Правосъдие за всеки” е изпратила писмо до високопоставени адресати

...
Инициатива “Правосъдие за всеки” е изпратила писмо до високопоставени адресати
Коментари Харесай

„Правосъдие за всеки“: Борислав Сарафов-Младши е придобил имот край София от сина на бизнесмен, разследван от баща му /снимки/

Инициатива “Правосъдие за всеки” е изпратила писмо до високопоставени получатели в София и в Брюксел за имотни покупко-продажби на сина на Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор. Ето и целият текст на писмото, без редакторска интервенция:

Уважаеми господин Тимерманс,
обръщаме се към Вас в качеството Ви на първи заместник-председател на Европейската комисия и комисар, директно зает с върховенството на закона в Европейския съюз.
Повече от месец в България медиите вършат разкрития за представители на всички управляващи, придобили първокласни недвижими парцели на нереални спрямо пазарните цени. В този смисъл на обществото станаха известни скандални покупко-продажби на народни представители, министър и заместник-министри, лица от управлението на КПКОНПИ, фамилията на ръководителя на Върховния съд, ръководителя на Административен съд-София.
С сегашното обаче бихме желали да обърнем Вашето внимание на проблема с един върховен магистрат, претрупан с изключително виновни функционалности по отношение на правораздаването в Република България. Става въпрос за Директора на Националната следствена работа и заместител основен прокурор Борислав Сарафов.
Без да се стопираме в детайли на многочислените кавги, които господин Сарафов продуцира през годините станали известни на необятната общност като обиди на магистрати, довели до завеждането на правосъдни каузи против него, прекратяването на инспекция от страна на Инспектората към Висшия правосъден съвет без никакви претекстове и арогантното му държание в професионалните среди и обществото, желаем да посочим едно събитие, което до момента остава укрито и буди мощно подозрение в неговия интегритет във връзка с върховенството на закона е Република България.
Да, в разгара на по този начин наречения „ Апартаментгейт “ беше разкрито придобиването от двадесет и една годишния му наследник Боби Борислав Сарафов на два жилището в първокласна кооперация в богатия столичен квартал „ Бояна “ както и неналичието на пояснение за произхода на 540 000/петстотин и четиридесет хиляди/лева, още повече, че пазарната им стойност е над 800 000/осемстотин хиляди/лева. Затова стана известно, че са подхванати съответни дейности по инспекция от страна на прокуратурата и Национална агенция за приходите.
Една имотна договорка обаче остава неразкрита.
От информация на Служба по вписванията – Сливница е видно, че в края на 2017 година синът на Директора на Националната следствена работа и заместител основен прокурор, придобива жилищна постройка със застроена повърхност над 300 кв.метра на имот с повърхност към 1000 кв.метра в село Пролеша, община Божурище – покрай София. Справката, както и фотоси на постройката изпращаме в атачмънтите.
Огромното разстройване в тази договорка идва обаче не от цената й /като произходът на парите още веднъж е неосъществим за доказване/ колкото от страните по нея.
Както споменахме, покупател е Боби Борислав Сарафов – наследник на Директора на Националната следствена работа и заместител основен прокурор Борислав Сарафов. Продавач обаче е Емил Станимиров Жеков – наследник на следствия от Борислав Сарафов в края на 90-тте години и при започване на века и осъждан предприемач Станимир Жеков.
Станимир Жеков е прочут с това, че, дружно с Христо Кръстев в края на 90-те години на предишния век пребива, изтезава и изнудва 17/седемнадесет/ служащи във фабрика „ Олинеза “ в продължение на 48/четиридесет и осем/часа. Затова в последна сметка двамата получават условни присъди.
Възниква въпросът – какви са връзките сред осъждано лице и разследвал го магистрат/сега заместител основен прокурор/ с цел да се стигне след години до имотна договорка сред синовете им? Пазарна случайност или поддържана дългогодишна връзка сред осъждано за закононарушения против личността лице и такова, призвано да обезпечава върховенството на закона? Едва ли.
Убедени сме, че инспекция на случая ще разкрие тежки зависимости сред лице, прието от съда за направило закононарушения и заместител основен прокурор, началник на най-голямата работа, отговаряща за следствието в Република България. Не е изключено да излязат и други, незнайни до момента необясними имотни придобивки на обкръжението на Борислав Сарафов.
Ето за какво се обръщаме към Вас да настоите пред способените български управляващи да извършат инспекция на тази договорка, връзките сред Директора на националната следствена работа Борислав Сарафов и осъждания Станимир Жеков и дано истината бъде казана ясно с последващата отговорност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР