Инициалите Б.Б. И Ц.Ц. излязоха от СРС-тата срещу задържаната кметица

...
Инициалите Б.Б. И Ц.Ц. излязоха от СРС-тата срещу задържаната кметица
Коментари Харесай

Б. Петрова: Б.Б. и Ц.Ц. се появиха в СРС-тата срещу мен и Иванчева

Инициалите Б.Б. И Ц.Ц. излязоха от СРС-тата против арестуваната кметица на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, осведоми NOVA.

Избраха Румен Русев за краткотраен кмет на „ Младост”

След ареста на кметицата, хаосът в „ Младост “ продължава

Двете арестувани описаха пред публицисти, че в специфичните разследващи средства по тяхното дело са прочели следния разговор:

„ В (бизнесменът Александър Ваклин): „ Защо Б.Б. и Ц.Ц. я търпят, щото най-после София ще се изпълни с такива Иванчеви?

Д (посредника по подкупа Петко Дюлгеров): Ш’ае появят, както си говорихме, а това е извънредно рисково.

В: Ми ще се появят на държавно равнище, би трябвало да вземем ограничения “.

Зам.-кмет на „ Младост”: Отварям си багажника преди да се кача

Адвокат Марковски: Няма доказателства против Иванчева

Освен това Иванчева и Петрова демонстрираха мемоари, в които

съгласно СРС-тата Дюлгеров и Ваклин са си говорили, че могат да ги сплашат като ги „ водят на Витоша “ и „ ще ѝ пратим командоси “ .

Друг вложител пък споделил с Ваклин, че прокуратурата му предложила оферта от 15 хиляди евро, с цел да я няма Иванчева.

В началото на съвещанието Биляна Петрова честити рождения ден на брачна половинка си с записка, тъй като това бил по думите ѝ единственият метод.

Иванчева пък изясни, че преписката на Ваклин е бавена не от нея, а от Румен Русев, който през вчерашния ден оглави общината, тъй като тя му я била резюлирала.

От Прокуратурата обаче отхвърлят такива букви да съществуват в СРС-тата.

Пред медиите прокурор Тихомир Стоев разяснява, че няма повече материали, които обвиняването да съобщи в деловодството на съда все още. „ Свалени диалози от СРС-та има още, само че обработката им не е подготвена “, сподели той.

Прокурор Стоев сподели, че не е видял в материалите по делото информацията изнесена от Иванчева пред медиите, под формата на преписан върху лист диалог от СРС приложено по делото, за оферта от 15 хиляди лева Спецпрокуратурата да „ я създадат да я няма “.

„ Прокуратурата в никакъв случай, в никакъв миг, не е имала ангажимент към никого да прави нещо в нечий интерес, да взема пари “ ,

добави прокурорът.

В отговор на въпрос дали е видял в СРС-тата по делото букви Б.Б. и Ц.Ц., каквато информация изнесоха Иванчева и Петрова, прокурорът сподели, че няма да разяснява. Обвинителят изясни, че в СРС-тата има общи диалози касаещи избрани политически фигури, само че това е коментирано сред Иванчева, Петрова и Дюлгеров.

Апелативният профилиран съд взема решение във вторник за отстраняването от служба на кмета Иванчева.

Четири томанови доказателства обаче отложиха делото за повторно.

Съдът се съгласи с молбата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и им даде 2 дни, с цел да ги прочетат. „ Това е последна опция, която ви даваме да се запознаете с материалите “, стимулира се съдът. Това е втора пролонгация, която съдът дава на двете обвинени, с цел да прочетат СРС-тата приложени по досъдебното произвеждане.

Десислава Иванчева беше задържана при показна спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хиляди евро рушвет от строителен бизнесмен. В кабинета ѝ пък проверяващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се употребяват за изнудване.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР