Инхаус процедурата е европейска процедура. Но тя е изключение. Много

...
Инхаус процедурата е европейска процедура. Но тя е изключение. Много
Коментари Харесай

Нанков за Хемус: Торби с пари не съм виждал, не е работа на министър да раздава присъди

Инхаус процедурата е европейска процедура. Но тя е изключение. Много повече търгове, тръжни процедури, бяха провеждани, в сравнение с за инхаус процедури. Ние бързахме скоростно да построим Автомагистрала " Хемус ". Не му е работа на Караджов да разяснява и да раздава присъди, че инхаус - европейските процедури, са противозаконни или оскъдни. Това може да каже единствено българският съд. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV Николай Нанков - някогашен министър на районното развиване.
Още по темата
По думите му, по същата логичност, по същите правила и по същите контракти се правят освен строителни действия, а и съответни разплащания със същите контрагенти, които сме избрали и ние.

Той разяснява и обстоятелството, че не престават заплащанията по инхаус поръчките за Автомагистрала " Хемус ", който беше доказан и в Народното събрание от настоящия министър Гроздан Караджов. Николай Нанков акцентира, че по този начин на процедура се опровергават думите на вътрешния министър Бойко Рашков, че това е грабежът на века.

" Торби с пари не съм виждал, никой от ГЕРБ не е виждал торби с пари, те са в главата на някои политически субекти ", разяснява той за изказванията, че милиони от парите за Автомагистрала " Хемус " са изнесени в торби и чанти. Николай Нанков заяви още, че към този момент е дал показания по следствието на случая.

" Ако това са незаконни контракти, както бяха квалифицирани, те просто се приключват - за какви неустойки да приказваме тогава. Тези контракти трябваше да бъдат прекъснати, да бъдат обезпечени със застраховки, с гаранциите и дадените задатъци ", означи още някогашният министър.

" Всеки лев от данъкоплатеца е гарантиран, ние сме подсигурили риска от недобросъвестни дейности на контрагентите на " Автомагистрали " ", сподели той.

Според него би трябвало тези контракти да бъдат изискани и да се стартира на ново. Не е ли тъкмо това тематиката - да прекратим тези контракти, с цел да стартираме нови процедури, попита Нанков.

Министър Караджов знае, че всичко е законно и обикновено, по тази причина и разплаща, съобщи някогашният районен министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР