Infosys ще увеличи до 500 души екипа си в България

...
Infosys ще увеличи до 500 души екипа си в България
Коментари Харесай

Технологичен гигант отваря нов център в София

Infosys ще усили до 500 души екипа си в България през идващите четири години

България си построи известност на прелъстителен пазар за ИТ бранша
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалната компания за цифрови и консултантски услуги Infosys открива нов център в София, като част от тактиката си за разгръщане в Европа. Фирмата уголемява личния състав си посредством наемане на локални гении, а проектите включват привличане и преквалифициране на 500 нови чиновници.

През идващите 4 години наетите от Infosys в София ще работят по световни планове, свързани с цифровите технологии от последващо потомство, включително Infosys Cobalt, Cloud Solutions, Infosys Topaz AI & Automation, Data and Insights, IoT, 5G и софтуерно инженерство.
още по темата
България има известност на прелъстителен пазар за ИТ бранша, с помощта на развитата си инфраструктура и огромната общественост от локални експерти с отлични знания в региона на осведомителните технологии, обявиха от Infosys.

Разположен в столицата, новият център ще обезпечи подобаваща среда за компании от разнообразни браншове, като да вземем за пример финансови услуги и търговия на дребно, да обединят напъните си за цифрова промяна. В партньорство с тях, центърът ще служи като хъб за хрумвания, в който се развиват новаторски решения, основани на нововъзникващи технологии.

Центърът ще обслужва световни и европейски клиенти и ще форсира прекосяването им към решения, основани на изкуствен интелект и потребление на облачни технологии, разясниха от Infosys. Офисът в София ще поддържа взаимоотношенията с клиенти на Infosys в Европа от сферите на производството, търговията на дребно и финансовите услуги.

Infosys ще употребява центъра и за бързо разгръщане на екипите в региона на цифровите и аналитичните умения, както и на SAP и облачните технологии.

“С уговорката за наемане на 500 чиновници през идващите четири години компанията способства за нашата стопанска система и предлага нови умения и благоприятни условия за гениите в софтуерния бранш ”, разяснява Милена Стойчева, министър на нововъведенията и растежа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР