Информацията за нов случай с пътници, влезли в България през

...
Информацията за нов случай с пътници, влезли в България през
Коментари Харесай

Гранична полиция: Няма нов случай на непроверени пътници на столичното летище

Информацията за нов случай с пасажери, влезнали в България през Летище София, без да преминат граничен надзор, изрично не е вярна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Вчера пасажер описа, че при кацането на полет от Амстердам предишния вторник на летището в София пасажерите заварили празни гишетата за инспекция, а до момента в който дойде служител на реда, няколко души напуснали летището без никакъв граничен надзор. Още през вчерашния ден министърът на вътрешните работи сподели, че казусът ще бъде тестван.

От Министерство на вътрешните работи опровергаха сигнала, откакто е бил изработен и обзор на записите на автоматизираните работни места на "Гранична полиция " и охранителните камери на летищния комплекс.

Полетът FB 462 с начална дестинация Амстердам е кацнал на Летище София с 27 минути забавяне. Първият пасажер от полета влезнал в салона за пристигнали в 14.31 часа. В този миг в салона имало чиновници, извършващи гранични инспекции на четири работни места. Минута по-късно в инспекцията на пасажерите се присъединил още един граничен служител на реда. В 14.46 часа е завършила инспекцията на пасажерите от полета. Всичките 103 пасажери са минали през граничната инспекция без изключение.

На 20 март половината пасажери на полет от Париж завариха празни и гишетата за гранична инспекция на столичното летище. 42-ма пасажери си потеглиха без никакъв граничен надзор. По случая беше формирана вътрешна инспекция, чиито резултати към момента не са оповестени. Проверяват се 13 индивида, стана ясно от думите на вътрешния министър. Първоначалните пояснения бяха, че едни от чиновниците били до тоалетната, други пушели, трети се хранели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР