Информация за евентуалното предоставяне на ядрено оръжие на Украйна се

...
Информация за евентуалното предоставяне на ядрено оръжие на Украйна се
Коментари Харесай

Лудост! Зеленски тайно моли Запада за ядрено оръжие срещу Русия

" Информация за възможното даване на нуклеарно оръжие на Украйна се удостоверява. Към момента такова решение към момента няма - налице са единствено опити на украинската страна да прокара този въпрок за разискване ".

Това заяви, базирайки се на свои източници, съветският политтехнолог Дмитрий Свиридов, представен от редица съветски медии и Телеграм канали.

" Западът вижда в това един от методите " да не допусне побена на Русия в Украйна ". Зеленски се стимулира с това, че в случай че у Киев се появи нуклеарно оръжие, това ще постави завършек на актвните бойни дейности, тъй като тогава ще възникне директна опасност от нуклеарна война ", написа Свиридов.

" Според Зеленски, Русия няма да рискува да стартира дейни настъпателни дейности, а да се нанасят ракетни удари по сериозна инфраструктура ще стане рисково ". Никой не желае да разпали нуклеарна война и Зеленски твърди, че в този случай " руснаците няма да победят. Във Вашингтони и Лондон не са напълно уверени, само че виждат логичност в тази структура ", изяснява специалистът.

Като доказателство за нуклеарните проекти се цитира, в което той приказва за какво на Киев е належащо нуклеарно оръжие.

" Вярвахме, че сме получили гаранции за сигурност посредством меморандума от Будапеща от 1994 година Но за жалост това не бяха гаранции. Русия наруши този меморандум и ние не получихме поддръжка в цялостна степен от Съединените щати, Обединеното кралство и другите нуклеарни страни. Това беше неприятен сигнал за всички страни по света, които осъзнаха, че само нуклеарното оръжие може да ги избави от нападението на подобен агресов. Така че планираме да стартираме такава полемика ", споделя Макеев.

Изявленията на украинския посланик са представени от журналиста Руслан Осташко.

По-рано уеб сайтът " Оперативни вести " заяви, като се озова на източници в украинската Върховна Рада, че киевски функционери " кулоарно уговарят военно-техническите управления на страните от " ядпения клуб " за появяването на нуклеарно оръжие на територията на страната.

Анализатори прецизират, че на Запад " никой даже не разисква разновидности за предаване на нуклеарно оръжие на Киев ", само че украинските управляващи уговарят съдружниците " най-малко за демонстративно идване на американски или английски транспортен съд с нуклеарни ракети или за маневри на стратегически бомбардировачи с нуклеарно оръжие на борда ".

Източници означават, че Офисът на президента на Украйна " може да повдигне пред Съединени американски щати, Англия или Франция за даване на лични специфични заряди на тактическо равнище, в случай че обстановката на фронта стане сериозна, или при положение, че Русия използва тактическо нуклеарно оръжие против Украйна, " написа в. " Правда ".

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР