Информационни системи на Български пощи бяха обект на сериозна кибератака,

...
Информационни системи на Български пощи бяха обект на сериозна кибератака,
Коментари Харесай

Хакери ударили Български пощи“, някои услуги са затруднени

Информационни системи на " Български пощи " бяха обект на сериозна хакерска атака, оповестиха от пресцентъра на националния пощенски снабдител. Случаят е от събота, 16 април.

Няма да има спиране в изплащането на пенсии, обществени помощи и еднократни великденски добавки в пощенските станции в цялата страна, твърдят оттова.

Ще се доставят и вътрешни колета без натрапен платеж. В резултат на хакерската атака обаче са вероятни усложнения в потреблението на единствено част от услугите на Български пощи, показват от сдружението.

Кибератаката беше открита бързо и неотложно бяха взети ограничения, като беше обезпечен и запас на държавната облачна инфраструктура за прекачване на системите на Български пощи.

Екипите на способените институции работят по разбор на злонамерените дейности и оценка на засегнатите системи.

От началото на войната в Украйна управляващите записват растеж на изследванията за опция за пробив в системите, което съставлява първи стадий от хакерска офанзива, разяснява по-рано пред Българска национална телевизия министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

„ Получаваме вести за всяка една изтекла ключова дума на държавен чиновник в тъмния интернет. Ние сме 30-та страна в света, която употребява тази услуга. Затворили сме и някои от най-очевидните портове “, добави той.

Според вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова киберсигурността на пощите е била редовно неглижирана през последните 10 години, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР