Информационни дни за българската общност на остров Крит по въпроси,

...
Информационни дни за българската общност на остров Крит по въпроси,
Коментари Харесай

Информационни дни за осигурителните права на българските граждани. Кога ще се проведат?

Информационни дни за българската общественост на остров Крит по въпроси, свързани със общественото обезпечаване и правата на сънародниците ни в чужбина, ще се проведат на 19, 20 и 21 април 2024 година Те се провеждат от Службата по трудови и обществени въпроси на Министерството на труда и обществената политика към Посолството на България в Атина със съдействието на консулската работа в гръцката столица.

В рамките на осведомителните дни ръководителят на службата по трудови и обществени въпроси и специалисти от Националния застрахователен институт ще съветват българската общественост по процедури и на практика въпроси, свързани с пенсионирането по изискванията на европейските регламенти за съгласуваност на системите за обществена сигурност.

Консултациите ще бъдат ориентирани главно към процедурите за пенсиониране при насъбран застрахователен стаж допълнително от една държава-членка на Европейския съюз, както и към потреблението на застрахователен стаж при безработица, болест и майчинство. Полезна за жителите ще бъде и практическата информация за изплащането на пенсии от страна на гръцката осигурителна институция и отбраната на трудовите права на работещите в Гърция.

Информационните дни ще се проведат в гр. Ираклио, о. Крит по време на проведените изнесени консулски дни на адрес: ул. Андрогео № 2, Зала „ Маноли Карелли “ (бивша зала „ Андрогео “, Ираклио, ПК 712 02. Приемното време за жители в посочените дни ще бъде от 09:30 до 14:30 часа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР