Информационната кампания #ПромениКартинката партнира с вестник Стандарт за информационна изложба,

...
Информационната кампания #ПромениКартинката партнира с вестник Стандарт за информационна изложба,
Коментари Харесай

Изложба пред Народния театър алармира за проблема с неправилно изхвърлените фасове

Информационната акция #ПромениКартинката партнира с вестник Стандарт за осведомителна галерия, която предизвика отговорно потребителско държание
Едни от най-често погрешно изхвърляни боклуци в международен мащаб са точно цигарените филтри. За да показа обстоятелствата към световния проблем осведомителната акция започва серия от интензивности, част от които е и изложбата на обичания за всички в София - парк пред Народен Театър “Иван Вазов ”. Провокативните визии разкриват обстоятелствата към световния проблем и ни карат да се замислим и осъзнаем, че всеки има роля в оправянето с този проблем.


-->
Кампанията също стартира партньорство с Litterati - организация, чиято съществена задача е свят без боклуци. Експертите на Litterati дойдоха в София и направиха тридневно изследване какви боклуци, в това число и фасове, изхвърлят потребителите, какво количество и къде най-често ги изхвърлят. Независимо дали става въпрос за пластмасова чаша, алуминиево кенче или фас от цигара, специалистите събират геопространствени данни и демонстрират какво и къде се изхвърля по  улици, тротоари и плажове в над 185 страни. Чрез своето мобилно приложение Litterati основават общности от хора, които разпознават погрешно изхвърлени боклуци и се сплотяват към концепцията за един по-чист свят. Тяхната платформа Analyze оказва помощ на общини, организации, компании да схванат какви боклуци къде се появяват най-често, с цел да започват сполучливи тактики и дейности за тяхното понижаване и унищожаване. Технологичното време за резултатите от потребителското държание в София е към 2 месеца.



“Замърсяването и отпадъците са световен проблем. Ние трансформираме отпадъка в данни. Всяка фотография на даден боклук дава информация кой, какво, по кое време и къде изхвърля. След това компютърна технология разпознава от фотографията - предмета, материала и марката на отпадъка, които постоянно не са разпознаваеми и забележими за човешкото око. И цялата тази информация служи за 3 неща: да се създават политики, да се създават по-устойчиви опаковки и хората да бъдат подтиквани да се държат по-отговорно ”, показа Джеф Киршер от Litterati на особено медийно събитие в София.

“Всички желаеме да живеем в по-чиста градска среда и природата. Това няма да случи за ден или два. Но се надявам след 5 години да забележим същинска смяна. И тъкмо това вършим с осведомителната акция #ПромениКартинката ”, показа и Диляна Якова, управител Регулации и стабилно развиване във Филип Морис България.



Фокусирайки се върху значимостта да знаем обстоятелствата, с цел да реализираме позитивна смяна, осведомителната акция #ПромениКартинката на Филип Морис България към този момент трета година продължава с забавни начинания в разнообразни градове в страната. 

Една от вълнуващите начинания на акцията #ПромениКартинката беше обновена тази година - колаборацията с НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов ”. Вдъхновени от посланията на акцията, студенти от академията по театрално и кино изкуство сътвориха нова серия от къси видеа, отдадени на тематиката, като част от обучителния модул “Социална реклама ”.

Вече започва и втората пътуваща галерия на акцията. Тя стартира от Велико Търново, по-късно дойде в Габрово, а по-късно се насочва към Русе, Видин и Бургас.Информационните пана са подредени и в София, пред Народен спектакъл “Иван Вазов ” и могат да си видят до 16 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР