Инфлуенсърите имат нов сериозен конкурент - изкуствения интелект (AI). Оказва

...
Инфлуенсърите имат нов сериозен конкурент - изкуствения интелект (AI). Оказва
Коментари Харесай

AI вече измества и инфлуенсърите

Инфлуенсърите имат нов сериозен съперник - изкуствения разсъдък (AI). Оказва се, че виртуални онлайн персони, които са основани посредством умни логаритми, към този момент набират много почитатели и се харесват даже от рекламодателите, оповестява Ars technica.

Някои огромни имена към този момент популяризират през виртуални инфуленсъри, които са създавани освен от елементарни хора, само че и рекламни организации точно с тази цел. Предимството на AI инфлуенсърите е, че могат да " пътуват " на всички места, да " употребяват " всевъзможни артикули и в никакъв случай да не вършат проблематични изявления или да разгласяват отзиви, които водят до кавги.

AI инфлуенсърите имат и друго преимущество. Засега изявленията им имат по-висок % взаимоотношения от последостателите им по отношение на обичайните инфлуенсъри. Вероятно това се дължи на първичното любознание какъв брой доста се е развил изкуственият разсъдък и какъв брой реалистични фотографии може да основава.

Има и разлики. Беки Оуен, основен маркетинг шеф на Billion Dollar Boy споделя, че AI инфлуенсърите не въздействат по същия метод на мнението на хората и не ги стимулират да купят продукта толкоз доста, колкото обичайните онлайн персонажи. AI инфлуенсърите са по-подходящи за разпространяване на известия и за в началото информиране на хората за даден артикул или бранд.

Проблемът е, че не всички AI инфлуенсъри намерено се показват като такива. Някои не споделят този факт и биват представяни на света като действителни хора. Често е доста мъчно, изключително за елементарни консуматори, да виждат знаци, които да подсказват, че персонажът не е действителен. Особено като се има поради, че и доста от човешките инфлуенсъри постоянно са упреквани за подправени фотоси и подвеждащи изявления.

За момента обаче в доста страни няма никакви регулации, които да ръководят AI инфлуенсърите и да ги задължават да показват действителната си същина. Индия е измежду изключенията, където към този момент има условие такива профили ясно да осведомят посетителите, че са основани от изкуствен интелект.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР