Инфлацията засяга най-уязвимите групи и в България в момента. Задължително

...
Инфлацията засяга най-уязвимите групи и в България в момента. Задължително
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Заради инфлацията трябва да се преразгледат критериите за социално подпомагане

„ Инфлацията визира най-уязвимите групи и в България сега. Задължително би трябвало да бъдат преразгледани критериите, по които избрана група хора подлежат на обществено подкрепяне. Тези критерии би трябвало да бъдат преразгледани и обновени в сходство с инфлацията сега, която е в България, тъй като критериите за подкрепяне са от предходната година и са извънредно остарели и по този метод една огромна група от хора от попадат отвън това подкрепяне и това е главен проблем “. Това предложи някогашният обществен Лидия Шулева като мярка за подкрепяне на засегнатите от инфлацията в ефира от бТВ.

Според нея също по този начин е извънредно значимо подпомагането на енергийно бедните, което с идното излизане на битовите консуматори на свободния пазар става „ въпрос №1 “.

Тоест „ Ние би трябвало да имаме диференцирано подкрепяне на уязвимите групи, а не разпределяне на пари на калпак. На каквото в последно време бяхме очевидци “, безапелационна е Шулева.

Бившият обществен министър не мисли, че ще има резултат от понижаване на Данък добавена стойност върху хляба и даде за образец ресторантьорите, при които диференцираната ставка не е донесла понижаване на цените.

„ Мерките съгласно мен би трябвало да бъдат ориентирани към производителите, животновъди и растениевъди, на които би трябвало сега наложително да се обезпечи помощ за компенсиране на високите цени на торовете и на фуражите, тъй като там цената се подвига заради високата цена на фуража и на торовете. Оттам идва по-високата цена в крайните артикули и вместо да се чудим най-после по какъв начин да понижаваме, дано при започване на веригата да подкрепим, с цел да може въпреки всичко цените да бъдат по ниски “,  каза Шулева.

Според нея би трябвало да се въведе  нулев налог за реинвестирана облага, което ще подтиква бизнеса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР