Инфлацията в Русия в края на тази година ще достигне

...
Инфлацията в Русия в края на тази година ще достигне
Коментари Харесай

Анализатори: Инфлацията в Русия ще стигне 20% през тази година, но ще се забави през следващата

Инфлацията в Русия в края на тази година ще доближи 20% и ще се забави до 8% до края на идната година. Такива са упованията на финансови анализатори, сочи изследване на Централната банка (ЦБ) на Русия, написа Прайм.

Според тях, обменният курс на $ ще бъде приблизително 110 рубли през 2022 година, а заплатите номинално ще се усилят приблизително с 9,5%. ЦБ на Русия и държавното управление подхващат ограничения за ограничение на мащаба на икономическия спад и попречване на нескончаем интервал на висока инфлация, разяснява заместник-председателят на Централната банка Алексей Заботкин.

Централната банка на Русия разгласява резултатите от макроикономическо изследване на професионални финансови анализатори. " Значителната проверка на консенсусните оценки отразява фундаментална смяна в икономическите условия, настъпила през последните седмици.

Висока неустановеност в икономическите изискванията, бърза смяна в икономическата обстановка, което на собствен ред, докара до доста необятен набор от оценки. Мерките, подхванати от ЦБ на Русия и държавното управление, са ориентирани към ограничение на мащаба на икономическия спад и отбягване на нескончаем интервал на висока инфлация ", изяснява Заботкин резултатите от изследването.

Според изследването измежду анализаторите, годишната инфлация в Русия ще се забави чак през 2024 година до 4,8%.

В същото време, прогнозата е, че главната рента на Централната банка ще се намали до 18,9% от сегашните 20% до края на тази година. До края на 2023 година тя се намалее до 14,1%, а към края на 2024 година ще бъде 7,8%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР