Инфлацията, развитието на транспорта, забраната за продажба на цигари на

...
Инфлацията, развитието на транспорта, забраната за продажба на цигари на
Коментари Харесай

Сунак обеща да бори инфлацията и да намали пушенето сред британците

Инфлацията, развиването на превоза, възбраната за продажба на цигари на деца и проблемите на половото самоопределение бяха измежду тематиките, които засегна английският министър председател Риши Сунак в речта си на конференцията на консерваторите, оповестява BBC. 

Това беше първата тирада на премиера пред партийната конференция като водач на консерваторите и неговото едночасово послание означи началото на нов и по-рискован метод.

Това беше дръзка тирада от министър-председател , който постоянно е упрекван в политическа нерешителност и който управлява Консервативна партия, която е в държавното управление от 13 години, разяснява BBC.

" Фактите се трансформираха ", сподели министър председателят, като удостовери, че високоскоростната железопътна линия HS2 от Бирмингам до Манчестър ще бъде отстранена.

Сунак сподели, че планът идва вследствие на подправен консенсус, а връзките сред огромните градове са всичко, което има значение.

Той разгласи, че вместо това ще влага в транспортни планове в цялата страна.

Той също по този начин изложи проекти за нова подготовка след 16 години и последователно прекъсване на пушенето.
 Лондон предизвестява: Задава се вихър от мигранти
Лондон предизвестява: Задава се вихър от мигранти

Обвини по-либерално настроените хора в острата си тирада

Той сподели, че обществото е изтощено от политиката от последните 30 години и той е индивидът, който би трябвало да докара до смяна.

Това обаче носи обилни благоприятни условия и обилни опасности. Ако Сунак успее да убеди гласоподавателите, че предлага по-добри шансове за нов метод към държавното управление от лейбъристите на Киър Стармър, той към момента може да спре непрекъснатата огромна разлика в анкетите сред торите исъперниците им.

Речта на Сунак също по този начин включи обещанието, че възрастта, на която хората могат да купуват цигари и тютюн в Англия, би трябвало да се покачва с една година всяка година, тъй че в последна сметка никой да не може да ги купува.

Депутатите трябваше да гласоподават в Народното събрание по въпроса, сподели Сунак. Бившият министър председател Лиз Тръс към този момент сподели, че ще гласоподава срещу възбраната.

Лейбъристите обявиха, че " няма да играят политика с публичното здраве " и ще " заемат " гласовете на премиера, с цел да бъде признат законът.
 Риши Сунак се извини за възбраната за LGBTQ+ хора в армията
Риши Сунак се извини за възбраната за LGBTQ+ хора в армията

Доклад дава доказателства от над 1000 ветерани и разкрива последствията от дискриминирането против тях

Сунак също разгласи и някои промени в междинното обучение за всички напуснали учебно заведение.

Това ще значи, че 16- до 19-годишните ще учат пет предмета вместо три.

Речта на Сунак ще бъде произнесена предвид на идните избори, които би трябвало да се проведат преди януари 2025 година

Цитирайки някогашния английски министър председател Маргарет Тачър, той сподели: " Инфлацията е най-големият унищожител от всичко  - на промишлеността, на работните места, на спестяванията и на обществото - и никоя политика, която излага на риск от провалянето на инфлацията - без значение от нейното краткосрочно привличане - не може да бъде вярна. "

Сунак завоюва овации от деятели, като се намеси по въпросите на пола, като им сподели, че смята като здрав разсъдък заключението,  че " мъжът е мъж, а дамата е жена ".

" Не би трябвало да ни насилват да имаме вяра, че хората могат да бъдат от какъвто пол пожелаят ", сподели той.

Както е всекидневно в речите на водача, министър председателят приказва за фамилията и произхода си.

Припомняме, че ден по-рано на същата конференция английският министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман предизвести за вихър от всеобща миграция и нападна по-либерално настроените хора . Тя направи това в популистка тирада, целяща да циментира позицията ѝ измежду консервативната десница.

В изказване, което евентуално ще разгневи юристи, съдии и даже някои лица в личната ѝ партия, министърът сподели на делегатите на конференцията на партията на торите, че Законът за правата на индивида би трябвало да бъде преименуван на " Закон за правата на нарушителите ".

Тя съобщи, че " Англия ще се разсъни вярно " при държавно управление на лейбъристите, като " гонят хора от работните им места, тъй като споделят, че един мъж не може да бъде жена " и " отхвърлят, че са облагодетелствани от институционалния расизъм ".

Доказателства за яд от нейната тирада се появиха, когато член на Консервативната Лондонска асамблея беше изпъден от конферентната зала, откакто я подиграваше, че направи партията му да наподобява " трансфобска ".

28-минутната тирада, която имаше за цел да сплоти партията към отбраната правата на елементарните британци против един недосегаем хайлайф, пристигна след траяли три дни сблъци сред съперничещи си партийни фракции за това кой може да наследи премиера Риши Сунак, в случай че той загуби идващия избори.

Брейвърман стартира обръщението си с предизвестие, че светът е изправен пред невиждана всеобща миграция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР