“Инфлацията, обедняването и безработицата. Това са основните проблеми, за които

...
“Инфлацията, обедняването и безработицата. Това са основните проблеми, за които
Коментари Харесай

Русенските депутати да работят за привличане на повече инвестиции, призова Айдоан Джелил

“Инфлацията, обедняването и безработицата. Това са главните проблеми, за които ни приказват хората при срещите ни с тях. Ние несъмнено ги знаем, тъй като такава е нашата политика, ние всекидневно сме при хората, и като представители на локалната власт, и на национално равнище. Виждаме обаче, че има опит дневният ред на хората да бъде сменен. Да не се вземат под внимание техните съответни проблеми, които чакат своето решение. Обсъждаме закона “Магнитски ”, правосъдна промяна, до момента в който земеделците в Русенско се чудят по какъв начин да пласират продукцията си, сподели в изявление пред Дарик Айдоан Джелил, втори в листата на Движението за права и свободи

По думите му влизаме в пети цикъл от избори за последните две години, по тази причина и партиите би трябвало да покажат разсъдък за вдишване на отговорност след 2 април. “Затова и ние политиците би трябвало да внимаваме какво приказваме по време на акцията, тъй като това има своето въздействие след изборите ”, съобщи Джелил.

“ДПС е сложен, само че мечтан сътрудник, тъй като сме предвидими. Кажем ли нещо първоначално държим на него до края, както на национално, по този начин и на общинско равнище. Ние сме подготвени да беседваме с всички, и това беше декларирано и от националното управление. Затова и слогана ни е “Разум, отговорност, разговор ”. Трябва всички партии да загърбят егото си и да се замислят за тези, които претендират, че съставляват в Народното събрание ”, сподели още кандидат-депутатът.

Фактът, че наесен предстоят локални избори също има своето значение за акцията сега, което кара партиите да разсъждават по-скоро популистки, в сравнение с рационално.

В партията за почнали процеси на обновяване. Движение за права и свободи предлага една листа с претенденти за народни представители, която е формирана единствено от локални хора и в която личат имената на доста хора от младежката конструкция на партията. Самият Джелил е извървял цялата стълбица до момемта - започвайки от младежката организация и стигайки до ръководител на общинската конструкция, която оглавява към този момент 11 години. Работил е и в общинската и регионалната администрации, а в този момент е в Министерството на земеделието. Има и няколко мандата като общински консултант зад тила си.

“Членувам в 4 общински комисии, имам и дълъг стаж като общински консултант. Имам взор както върху проблемите, по този начин и върху това къде се къса връзката сред локалната и централната власт. С моята експертиза бих бил потребен в тази тенденция. Много постоянно политиците в София, които са се сдобили с власт небрежно, вземат решения без да имат визия по какъв начин това се отразява на елементарните хора. Няма по какъв начин да се събудиш една заран и да си станал политик. Тук няма по какъв начин да не се съглася с немския мъдрец Хегел, който е безусловно прав, че количествените натрупвания водят до качествени промени. А, нашия народ го е споделил може би и по-добре- би трябвало да можеш да разделиш на две магарета плява, преди да тръгнеш да се занимаваш с проблемите на хората ”, споделя Айдоан Джелил, като дава за образец сагата с Летище Русе. Според него депутатите биха могли да работят за привличане на повече вложения в Русе, което да реши в известна степен и демографския проблем на региона. “За интервала 2019 - 2023 г ” десетина съществени компании са вложили в Русе, само че това не е задоволително, може и би трябвало доста повече. Не даваме обаче и празни обещания. Ако сме в ръководеща коалиция можем да помогнем доста, в случай че обаче не сме няма по какъв начин да се заблуждаваме, че от нас ще зависи нещо ”, безапелационен е Айдоан Джелил. Той изрази и своето удивление от готовността на някои партии да отидат още веднъж на избори наесен, в случай че не им хареса резултата от 2 април. “Публична информация е, че едни избори ни костват 100 млн.лв. С тези пари могат да се създадат доста неща. Да не забравяме, че общините работят оче в режим без държавен бюджет. Това не е огромен проблем за огромните, само че дребните общини към този момент стартират да изнемогват ” предизвести Айдоан Джелил.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР