Инфлацията няма да намалее повече от нивото си през лятото

...
Инфлацията няма да намалее повече от нивото си през лятото
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Има вероятност месеците до края на годината да бъдат по-трудни

Инфлацията няма да намалее повече от равнището си през лятото през тази година. Ще има смяна нагоре. Има възможност месеците до края на годината да бъдат и по-трудни, това проличава по веригата на доставки и намалелия импорт и експорт. Очаквам годишната инфлация да бъде сред 8,5-9,5%.

Това сподели за " Твоят ден " финансистът Любомир Каримански.

" Летните сезони не са толкоз дейни във връзка с инфлацията, таман противоположното. Не знаем и какво ще е развиването на геополитическото развиване от позиция и на горивата. Ако инфраструктурата на " Росенец " бъде овладяна от страната и се побърза към приватизация от различен притежател, също може да повлияе на инфлацията. Събираемостта на налози не е задоволително висока, тъй че не знам по какъв начин ще се реализиран задачите на финансовото министерство ", разяснява той.

По думите му шефът на Сметната палата е бил оправдан, само че политическа партия е попречила на връщането му. " Опитах се отчетът за несъбираемоста на Национална агенция за приходите да влезе в пленарна зала, само че нямаше време. Нямаше и предпочитание от част от парламентарните групи да преглеждат одитните отчети на Сметната палата. Една от тях даже непосредствено се пробва да се меси в работата ѝ ", акцентира Каримански.

По думите му продуктивността на труда на Германия спада фрапантно.

" Войната в Украйна може да има за цел и да отслаби немската стопанска система. Не би трябвало да гледаме на спора единствено двустранно ", счита той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР