Инфлацията не е статистическите показател, това е нещо, което бърка

...
Инфлацията не е статистическите показател, това е нещо, което бърка
Коментари Харесай

Делян Добрев: ПП и ДБ не могат да се справят с инфлацията 


„ Инфлацията не е статистическите индикатор, това е нещо, което бърка безочливо в джоба на всеки български жител. Дори и да има номинално увеличение на приходите, покупателната дарба спада. “ Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред БТВ.

Според него инфлацията можеше да бъде по-ниска, в случай че държавното управление водено от „ Продължаваме промяната “ беше взело в точния момент ограничения за преодоляване на високите цени на енергоносителите. „ Всеки усеща, че портфейлът на българина е по-тънък “, акцентира Дончев.

Той предизвести, че огромното предизвикателство през идващите години ще бъдат високите дефицити.

Делян Добрев изрази подозрение, че от ПП-ДБ могат да се оправят с инфлацията. „ Те потвърдиха през последните две години, че единствено могат да я подвигат. Бяхме измежду първите пет по най-ниска инфлация при ръководството на ГЕРБ в Европейски Съюз, а в този момент сме на опашката по този индикатор “, сподели той.

Добрев уточни, че в интервала от 2011 до 2021 година, когато управляваха държавните управления на ГЕРБ, инфлацията беше по-ниска от тази в еврозоната, където тя обичайно е ниска. Той също обърна внимание на високите дефицити. „ Имаме проблем с недостига, той би трябвало да е под 3%, а тази година се обрисува 6,8%. Ние се отдалечаваме от еврозоната, вместо да се приближаваме “, съобщи Добрев.

По отношение на обвиняванията на Политическа партия за неприятното строителство на автомагистрали, той съобщи, че взетите проби са били манипулирани. „ На тази автомагистрала е взета една ядка проба, а не 20 както би трябвало. Това е цирк. Надзорник на тази автомагистрала е най-голямата компания за контрол в Европа “, сподели Добрев и добави, че тази тематика се повдига, с цел да се замаже неуспеха на Политическа партия в региона на високите цени и обедняването на българите.

„ За инфлацията сте отговорни единствено вие. През юли месец 2021 година инфлацията нарушава разпоредбите за влизане в еврозоната. Високите цени не се дължат на войната, както настояват от Промяната. Високата инфлация стартира 8 месеца преди войната и два месеца, откакто Петков и Василев към този момент са министри “, сподели той.

Десислава Атанасова напомни, че ГЕРБ още първоначално е предложила мораториум върху цените на горивата. „ Няма нито един удовлетворен човек да срещнем по улиците, тъй като хората си споделят, че си броят стотинките. За две години „ Промяната “ докара хората точно до това да си броят на стотинките “, сподели тя. Атанасова съобщи, че от Политическа партия не би трябвало да се оправдават с бездействието на регулаторните органи и даде за образец противоконституционното назначение на членове на КЕВР.

Томислав Дончев разяснява и таванът на надценките. „ Телевизорът няма по какъв начин да изпълни хладилника. Мерките за надценките не могат да сработят в една пазарна стопанска система. Могат да породят единствено дефицити и черен пазар. Най-добрият лек е пазарът “, сподели той и добави:

„ Правителство със устойчиво болшинство. Ако няма работещо държавно управление с парламент, нищо не може да се свърши “.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР