Инфлацията и повишаването на цените на основни хранителни продукти, войната

...
Инфлацията и повишаването на цените на основни хранителни продукти, войната
Коментари Харесай

Радев отчете: Инфлация, война и епидемия ни поставят на изпитание

Инфлацията и повишението на цените на съществени хранителни артикули, войната в Украйна, енергийната рецесия и по-рано пандемията от COVID-19 слагат живота на хората на все по-голямо тестване, съобщи президентът Румен Радев по време на конгреса на КТ „ Подкрепа “.

„ Работейки дружно, макар песимистичните прогнози, ние сме длъжни като общество да отговорим на упованията, сподели президентът – на упованията за бъдещето, че България, Европа и светът ще се оправи с провокациите, а никой не може да го реализира самичък “, добави Радев.

Той разкри, че със синдикатите е обсъждана концепцията да не се бърза под напън извън „ сами да убиваме нашите базови мощности, преди да сме въвели надеждни, евтини, налични системи за запазване на силата “.

Заедно, като държавно управление, като работодателски, синдикални организации, като общество, би трябвало да потърсим отговор и решение на доста от тези проблеми. Предстои ни дружно да вземем значими решения, касаещи приемането на една рационална, рационална енергийна тактика “, разяснява президентът.

По думите на президента в границите на тези три десетилетия КТ „ Подкрепа “ се е трансформирала в важен фактор в обществено-политическия живот на страната.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР