Инфлационният натиск е фокусиран основно върху стоките и услугите от

...
Инфлационният натиск е фокусиран основно върху стоките и услугите от
Коментари Харесай

Експерти съветват как да опазим спестяванията си на прага на тежката зима

" Инфлационният напън е фокусиран главно върху стоките и услугите от първа нужда. За хората с ниски приходи става все по-трудно на изпълнят хладилника си и да платят сметките си за ток и за парно. " Това разяснява Владимир Сиркаров, стопански специалист, в предаването " Социална мрежа " по Нова нюз.

Желателно е хората да лимитират разноските си за неща, които не са им от първа нужда.

" Промените в потребителското държание водят до промени в капиталовото държание. Заради коронавирус рецесията, войната и инфлацията, в световен мащаб може би ще се следи един по-висок тренд на спестявания, тъй като хората към този момент знаят до какво може да докара неналичието на спестявания ", разяснява финансовият анализатор Преслав Райков.

Сегашната рецесия е нещо като съвършената стихия. Към момента има някакъв вид резистентност, само че предпоставките за нещо доста съществено са налице.

Според финансовия анализатор Преслав Райков, българската стопанска система има браншове, които могат да оказват помощ доста. Първо - да усилят приходите на хората, заети в тези браншове и да ги предпазят от безработица, тъй като към момента не виждаме притеснителни равнища на безработица.

Според специалистите, слагането на таван на цените на главните артикули няма да докара до решение.

Повече гледайте във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР