Инфарктите и инсултите са най-чести рано сутрин, показва съвместно проучване

...
Инфарктите и инсултите са най-чести рано сутрин, показва съвместно проучване
Коментари Харесай

Лекар изброи всички симптоми на инфаркта, един от тях ще ви изненада

Инфарктите и инсултите са най-чести рано заран, демонстрира взаимно изследване на Университета в Орегон и болничното заведение в Бостън.
Повечето хора получават инфаркт или инсулт към 6:30 сутринта, оповестява “Дейли Мейл ”, а повода е равнището на протеин в кръвта.
А точно, учените са анализирали инхибитора на протеина, прочут като плазминогенен активатор, който забавя разграждането на кръвните съсиреци. Той доближава своя връх рано сутринта, увеличавайки риска от инсулт и инфаркт.
“Това е доста значимо изобретение за лекуване на пациенти със податливост към сърдечно-съдови болести и формиране на тромби и може да послужи като по-добро определяне на времето за терапия ”, сподели създателят на проучването доктор Франк Шиър.
Учените възнамеряват по-широко изследване на връзката сред биологичния часовник и този протеин.

Някои признаци на инфаркт могат да се появят още месец преди инфаркта:
Умора
Ако артериите се стеснят, сърцето получава по-малко кръв от нормално, което затруднява работата му. Ето за какво постоянно се чувствате изтощени и сънливи.
Задух
Когато сърцето получава по-малко кръв, това също значи, че белите дробове получават по-малко О2. Ако внезапно имате проблеми с дишането, несъмнено би трябвало да се консултирате с доктор, защото е допустимо да предотвратите инфаркт.
Слабост
Ако почувствате уязвимост, която е необяснима, може да има свиване на артериите, заради което кръвта не циркулира вярно. Тогава мускулите не получават всичко, от което се нуждаят и може да настъпи пристъп.
Студена пот и световъртеж
Лошата циркулация също значи, че притокът на кръв към мозъка е стеснен, което е животозастрашаващо. При такива положения се чувствате замаяни и комплицирани и това са признаци, които не трябва да се подценяват.
Притискане в гърдите
Ранните признаци на инфаркт включват безпокойствие и напън в гърдите, слаба болежка или нараснало кръвно налягане и тези проблеми стават все по-чести с наближаването на деня на инфаркта.
Симптоми на грип или настинка 
Ако получите такива признаци внезапно и нямате грип, може да става въпрос за приближаване на инфаркт. Много хора, претърпели сърдечен удар, споделят, че са имали грипоподобни признаци на кашлица или тресчица няколко дни преди този момент. /БГНЕС 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР