Инфарктен бе денят днес за състезателката на Про Голф Спортен

...
Инфарктен бе денят днес за състезателката на Про Голф Спортен
Коментари Харесай

Ивана Симеонова остава в челото след инфарктен ден в Чехия

Инфарктен бе денят през днешния ден за състезателката на Про Голф Спортен Клуб и националния тим на България на Откритото състезание за младежи и девойки на Чехия. След като с фантастичната си игра през вчерашния ден тя зае краткотрайното второ място, през днешния ден младата ни наджеда трябваше да започва от лидерската позиция и да резервира място в челото, което в голфа е една от най-трудните задания.
Времето бе по-благосклонно към състезателите, само че игрището реши да сложи Ивана на съществени тествания. Още на 1-ва дупка българката пропусна пара откакто скоростта на грийна се оказа по-ниска от тази на подготвителния подобен, където тя бе загряла, топката остана с метър и половина по-къса и идващият път не влезе в дупката. На 2-ра Ивана записа още един спомагателен удар и по този начин стартът за нашето момиче се оказа повече от призрачен. Последва стабилизиране в играта и избавяне от доста неприятни позиции, а кулминационната точка в първите девет пристигна на 7-ма, където Ивана изпрати втория удар във водното затруднение и неуспехът към този момент изглеждаше неминуем, когато националката ни извърши съвършен удар към грийна от 210 метра, сложи топката единствено на 2 метра от флага и я вкара единствено с още един удар. Първата част на игрището бе приключена на 3 удара над пара.
Втората половина също не стартира добре, две богита на 10-та и 11-та доведоха до +5 в скор-картата, а занапред предстояха едни от най-трудните дупки на много дългото игрище. Ивана закрепи резултата с пар на идната и за учудване на всички записа две следващи бърдита на най-дългите пар 3 и пар 4. За страдание феъруей бункерът на 15-та дупка „ улови “ топката на българката, идващият удар попадна в бункера до грийна и финално бе записано двойно боги, с което резултатът се върна на +5. До края Ивана съумя да задържи този резултат и по този начин остана на разграничено 3-то място преди финалния ден.
Утре българската националка започва в 10:00 часа локално време в една група с девойките заемащи 1-во и 2-ро място, и двете от страната хазаин Чехия. Резултатите може да следите тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР