Инфарктът е животозастрашаващо заболяване, рискът от което често се свързва

...
Инфарктът е животозастрашаващо заболяване, рискът от което често се свързва
Коментари Харесай

Киселото зеле е полезно за сърцето

Инфарктът е животозастрашаващо заболяване, рискът от което постоянно се свързва с нездравословно хранене. Известно е, че верният асортимент на храни може да способства за предотвратяване от сърдечен удар. Поради тази причина интернационалните специалисти, представени от в. "Дейли експрес ", предлагат да се следват общи рекомендации, и в частност да се употребяват избрани артикули като кисело зеле.

Общите рекомендации включват консумация на нискомаслени и богати на фибри артикули, ограничение на солта, с цел да се държи кръвното налягане под надзор, отбягване на храни, съдържащи наситени мазнини, за да се поддържат здравословни равнища на холестерола.

Освен общите рекомендации специалистите припомнят, че обособени храни и питиета също оказват удобен резултат върху здравето на сърцето. Сред тях е киселото зеле. Продуктът е богат на фибри и пробиотици, които способстват за понижаване на равнищата на "лошия " холестерол. Пробиотиците също така оказват помощ и за леко намаление на кръвното налягане.

Киселото зеле съдържа и витамин К2, за който се счита, че способства за понижаване на риска от сърдечносъдови болести, предотвратявайки отлагането на калций в артериите. Данните от изследване сочат, че потреблението на богати на витамин К2 храни е обвързвана с 57 % по-нисък риск от гибел от сърдечносъдово заболяване през последвал 7 до 10-годишен интервал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР