Инфаркт при жените – симптоми, които често се пренебрегват Сю

...
Инфаркт при жените – симптоми, които често се пренебрегват Сю
Коментари Харесай

Инфаркт при жените: 5 симптома, които не бива да пренебрегвате

Инфаркт при дамите – признаци, които постоянно се подценяват

Сю Палмър се събудила с тежко гадене. Жената почнала да повръща, само че, приемайки това за нормално натравяне, тя била на път да си легне. Съпругът й обаче настоял тя да потърси здравна помощ. Както се оказало по-късно, това избавило живота й.

„ Ако си бях легнала онази заран, както планирах, нямаше да се събудя “, споделя дамата.

Сю си спомня по какъв начин се шегувала, до момента в който чакала в незабавното поделение. Самата концепция, че може да получи инфаркт, й се сторила нелепа: чувствала се напълно обикновено! Първата електрокардиограма не посочила аномалии, само че на втората лекарите забелязали нещо, което ги предиздвикало незабавно да оперират дамата.

Когато Сю се събудила от анестезията, схванала, че е поучила солиден инфаркт. Всичко почнало тъкмо сега, когато тя пристигнала в болничното заведение. Дясната й коронарна артерия била блокирана на 10%, а централната – на 70%! Ако дамата не била отведена в операционната незабавно, това би довело до неизбежна гибел.

При множеството дами типичните признаци на сърдечен удар са леки!

Инфарктът е водеща причина за смъртността измежду дамите. Освен това, съвсем две трети от дамите, които умират ненадейно от инфаркт, нямат никакви признаци преди този момент. Всеки знае, че инфарктът се демонстрира с болежка в гърдите или ръката, само че при множеството дами признаците на болестта не са толкоз изразени или въобще не се появяват. Ето за какво е толкоз значимо да познавате признаците на това рисково заболяване.

Обръщайте внимание на всички странни признаци в региона от брадичката до пъпа!

Лекарите предизвестяват, че е значимо да се обърне внимание на всички странни признаци в тялото от брадичката до пъпа. Може, даже, да е болежка в гърба или челюстта, зъбобол! Обърнете внимание, че инфарктът се демонстрира освен като болежка, само че и като чувство за дискомфорт в гърдите! Друг постоянно срещан признак е неприятното храносмилане или стомашни проблеми. Често, сърдечните проблеми са съпроводени от гадене, замаяност и повръщане. В допълнение, умората и задухът са едни от главните, само че толкоз рядко следени признаци на инфаркт.

Обадете се на кола за спешна помощ, не се колебайте да кажете на лекарите, че подозирате сърдечен удар, изключително в случай че ви се коства, че недоволствата ви може да не се одобряват на съществено. Попитайте Вашия доктор за електрокардиограма.

За страдание, сърдечен удар може да се случи даже при здрави хора. Не е нужно да сте пушач, да ядете в Макдоналдс и да имате наднормено тегло, тъй че слушайте сигналите на тялото си и бъдете здрави!

Вижте още: Червен лук и захар: композиция, която лекува черния дроб

Това са признаците на инфаркт при дамите. Не ги подценявайте!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР