Ineos добавя четвърти модел в гамата си от луксозни и

...
Ineos добавя четвърти модел в гамата си от луксозни и
Коментари Харесай

Ineos Fusilier: офроудър, преследващ лайфстайл клиенти

Ineos прибавя четвърти модел в гамата си от първокласни и способни  коли. Той се споделя Fusilier и е позициониран под паметния Grenadier в гамата на компанията. Продажбите на новия модел ще стартират през 2027 година, а духът на класическия Land Rover Defender е непокътнат и тук, написа автомобилното издание Caranddriver.

Новият Ineos Fusilier ще се предлага както като електрически автомобил, по този начин и като plug-in хибрид с бензинов мотор и два електромотора. Подробна информация за новия модел на този стадий липсва, само че в случай че съдим по първите фотоси, Fusilier следва дизайнерския език на ръбатия Grenadier, който от своя страна е въодушевен от истинския Land Rover Defender.
 Снимка 655051

Все отново дизайнерите са поработили върху аеродинамичността, като предницата е по-мека, а ъгълът на челното стъкло е по-малък. От Ineos споделят още, че серийната версия ще разполага с дейни детайли в предната решетка за оптимално изстудяване на мотора и усъвършенствана аеродинамика.

С дължината си от 4.52 метра, Fusilier е по-къс от Grenadier с 33 сантиметра. За разлика от по-големия си другар, Fusilier няма да употребява настрана от купето шаси, а вместо това ще бъде конструиран върху архитектура, която Ineos назовава " батериен скейтборд ". На процедура Fusilier ще бъде основан на съвременна самоносеща структура от стомана и алуминий, в чийто под ще бъде вградена батерията.
 Снимка 655053

Производството ще бъде поверено на самостоятелния производител Magna в Австрия, където се създават още колите Mercedes G-Class, Jaguar I-Pace и Fisker Ocean. Припомняме, че в инженерно отношение Magna стои в основата и на Grenadier, който обаче се създава във Франция.

Ineos Fusilier на процедура е електрически автомобил с два електромотора - по един на двата моста. От компанията възнамеряват предлагането и на хибрид, който прибавя към това стилен бензинов мотор без директна връзка с колелата, който ще играе ролята на елемент за ток.
 Снимка 655049

Информация за бензиновия мотор липсва, само че се чака той да бъде доставен от влиятелен европейски производител. Grenadier да вземем за пример употребява 6-цилиндрови мотори на BMW. Батерията, въпреки това, ще бъде създадена в Унгария, като съгласно вътрешни източници оптималният пробег с едно зареждане ще доближава 400 км (WLTP) или към 300-320 км в действителни условия. Батерията в хибридния вид се чака да бъде малко по-малка от тази в напълно електрическия Fusilier.
 Снимка 655050

От Ineos споделят, че Fusilier ще бъде високопроходим, само че по всичко наподобява, че новият модел е метод за компанията да притегли повече начин на живот клиенти търсещи по-практичен и елементарен за прилагане джип. Едно от доказателствата за това е фактът, че Fusilier ще има стандартно ръководство със общоприета кормилна рейка, за разлика от офроуд кормилната уредба на Grenadier.

Повече детайлности чакаме, когато премиерата на Ineos Fusilier наближи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР