Индустрията на мобилните комуникации обикновено се развива на цикли от

...
Индустрията на мобилните комуникации обикновено се развива на цикли от
Коментари Харесай

Китайската промишленост се подготвя за 5.5G

Индустрията на мобилните връзки нормално се развива на цикли от по 10 години. Преходът от 4G към 5G към този момент трансформира потребителското усещане, а промишлеността към този момент гледа напред и чака нови търговски благоприятни условия благодарение на 6G. Но до момента в който това се случи, може да се възползваме от преимуществата на 5,5G или 5G-Advanced, който дава обещание 10 пъти по-високи скорости на връзката. В тази преходна фаза Китай възнамерява да резервира лидерската си позиция, с цел да обезпечи бърза съгласуваност на допустимо най-вече от своите интелигентни заводи.

Технологията 5G се развива с бързи темпове. Днес в света са регистрирани над 260 5G мрежи, които обгръщат съвсем половината от популацията на света. Китай, който е водач в построяването и потреблението на 5G мрежи, разполага с над 3 милиона 5G базови станции, 750 милиона консуматори и над 17 000 заводи, свързани посредством 5G.

Китайската промишленост чака да резервира същия мащаб по време на етапа 5.5G. Големите телекомуникационни компании като Huawei и China Unicom интензивно ползват тези механически стандарти, с цел да подобрят скоростта на мрежата и да насърчат построяването на интелигентни заводи, написа изданието SCMP.

3GPP, интернационалната организация, виновна за създаването на мобилната спецификация, е определила 5.5G стандартите за 2021 година „ Актуализацията, наречена Версия 18, която дава механически насоки за 5.5G, ще бъде финализирана от 3GPP през първата половина на 2024 г.„, споделя Сонг Сяоди, маркетинг шеф на Huawei Carrier Business Group.

Това развиване демонстрира, че международните снабдители ще стартират да съпоставят своите артикули с тези стандарти, а 2024 година ще бъде годината на комерсиалното внедряване на 5.5G.

Подобренията, които 5.5G ще донесе със себе си, ще бъдат обилни, съгласно Куи Кай, анализатор в консултантската компания IDC. Пропускателната дарба на мобилните консуматори ще се усили от 1Gbps на 10Gbps, латентността ще бъде доста понижена, а оптимизацията на спектъра и редица други софтуерни нововъведения ще доведат до възстановяване на надеждността и успеваемостта на интернет на нещата. Благодарение на динамичното систематизиране на честотите 5.5G ще разреши на базовите станции да усъвършенстват трафика и да освободят мрежови запаси.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР